Divan sa Karahasanom održan u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Divan sa Karahasanom u organizaciji IU u Novom Pazaru držan je u Rožajama. Čitalačka publika zadovoljna što su imali priliku sa evropskim piscem Dževadom Karahasanom razgovarati, te razmijeniti mišljenja o bošnjačkoj književnosti uopće.

„Jako je bitno da se u našim malim gradovima čuje ovako velika, literarna riječ i da jedan takav velikan poput Karahasana da prođe kroz naš grad, da čujemo živu riječ od njega, da čujemo njegova literarna iskustva, da na neki način saznamo o njegovom stvaralaštvu malo više i šire. Mislim da je preusudno važno da se sa stvaralaštvom Dževada Karahasana počne upoznavati šira publika“ – poručili su prisutni.

Promotori ističu da u svakom dijelu Sandžaka nailaze na pozitivne utiske.

„Sve su promocije prošle veoma uspešno, publika je veoma impresionirana što je očekivano s obzirom na veličinu pisca kojeg smo ugostili i njegovu harizmatičnost. Nadamo se da će i ostale promocije proći ovako uspešno“ – istakla je Branislava Vasić-Rakočević, vanredni profesor IUNP.

Roman “Što pepeo priča” ima univerzalnu vrijednost I privukao je čitaoce različite dobi. Promoviran je širom Sandžaka  a autor Dževad Karahasan je zahvaljajući uspješnoj organizaciji  Internacionalnog univeriteta glavna tema rubrika Kulture.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img