SNP poziva žene na testiranje zbog prevencije raka dojke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Srbiji obilježen Nacionalni dan borbe protiv karcinoma dojke. Tim povodom Sandžačka narodna partija održala konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o podizanju svijesti o važnosti prevencije od ove bolesiti.

Enisa Fehratović, članica predsjedništva SNP-a i predsjednica Foruma žena istakla je: „Forum žena SNP-a ovim pojavljivanjem želi da doprinese podizanju svijesti o značaju prevenciji i ranog otkrivanja karcinoma dojke, koji predstavljaju nista manje nego kamen temeljac u borbi protiv ove opake bolest.“

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije za godinu dana novih 3.700 oboljelih, i 1.650 smrtnih slučajeva kazali su stručnjaci.

„Postoji jedinstven stav stručnjaka da je rak dojke izlečiv u devedeset odsto slučajeva izlečiv ukoliko se otkrije na vrijeme. Najveći problem u Srbiji i ostalim zemljama u razvoju jeste taj da se žene javljaju na pregled kada osjete ili prepoznaju prve simptome ove bolesti ali tada na žalost u većini slučajeva bude kasno za izlečenje ove bolesti.“

Na pitanje da li je Ermin Đerlek njihovo najbolje rešenje i najškolovaniji kadar za mjesto pomoćnika zaduženog za oblast zaštite životne sredine, članica predsedništva Enisa Fehratović odgovorila je da to nije tema današnje konferencije za novinare.

 

S A N A-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img