Home Rubrike Vijesti Na FIS-u održano edukativno predavanja za žene

Na FIS-u održano edukativno predavanja za žene

410

Uprava Fakulteta za islamske studije prepoznala je potrebu organizovanje edukativne tribine za žene. Tribina je održana 21.03.2018 godine u amfiteatru FIS-a a na njoj su govorile msc.med dr Suada Gicić-Skenderi na temu “Reproduktivno zdravlje” i dr Olivera Simović na temu “Karcinom grlica materice”.

Predavači su stavili akcenat na važnost redovnih pregleda i brigu o zdravlju koje žene moraju da imaju, jer zdrava žena predstavlja zdravu porodicu. Pozvale su sve sugrađanke da što redovnije obavljaju svoje preglede kod ginekologa, te istakle da su doktori oni od kojih trebaju tražiti savjete i pomoć. Upoznale su prisutne sa najčešćim problemima žena kao i važnost preventivnih pregleda radi sprečavanja ozbiljnijih zdravstvenih oboljenja.

Prodekan FIS-a dr. Admir Muratović da ova visokoškolska ustanova organizovanjem ovih i sličnih tribina prvenstveno radi na podizanju svijesti kod sugrađana, te da je ponosan jer je FIS jedina obrazovna ustanova koja ističe važnost očuvanja zdravlja i čistoće u svakom pogledu.

Da je tribina uspješna pokazatelj je veliko interesovanje prisutnih kao i pitanja koja su naknadno postavljana predavačima.

SANA-Amela Salkovic

Previous articleDr. Miloš Božović o porodilji iz Pribojske Banje koja je preminula
Next articleSNP poziva žene na testiranje zbog prevencije raka dojke