RADIONICA: “Građanskim obrazovanjem ka prevenciji nasilnog ekstremizma među mladima”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U trening centru Misije OEBS-a održana je radionica: “Građanskim obrazovanjem ka prevenciji nasilnog ekstremizma među mladima”.

Predavač, dr. Marija Đorić istakla da je priča o ektremizmu jako bitna jer je neophodno da se mladi upoznaju o vrstama nasilnog ektremizma kroz kreativnu diskusiji sa kolegama, aktivistima i stručnjacima.

“Ovo je važna tema koju bi trebalo prije svega da radimo sa mladim ljudima jer na njima svijet ostaje, a gdje je mladost, tu je ljepota, tu je ljubav, tu je pozitivns energija, sve ono što je suprostavljeno ekstremizmu koji je simbol nasilja.”

Akademska inicijativa “Forum 10” privodi svoj projekat “Aktivni mladi za bezbijednu zajednicu” kraju i ovo je jedna od posljednjih aktivnosti u okviru ovog projekta ističe Fahrudin Kladničanin.

“U ova dva dana razgovaraćemo o fenomenu nasilnog ekstremizma i silama radikalizacije, taj fenomen posmatraćemo kroz dva nivoa,jedan je politička teorija a drugi religijski aspekt.”

Učenici smatraju da su ovakve radionice od ključnog značaja za našu sredinu iz razloga što su mladi pokretači svega.

“Mislim da je tema interkulturalnosti, posebno u našem gradu i multietničkim sredinama jako bitna i jako korisna, sa jednim edukativnim karakterom koji ima za cilj da svima nama da do znanja da treba da živimo u zajednici, jedinstvu, bez neke netrpeljivosti, ekstremizma, terorizma,nacionalizma i šovinizma” ističe učenik Gimnazije .

Radionica je dio projekta „Aktivni mladi za bezbednu zajednicu“ koji Akademska inicijativa „Forum 10“ realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img