Dževad Karahasan gost Sandžaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Dževad Karahasan, jedan od najpoznatijih bošnjačkih i evropskih pisaca, biće gost Sandžačkih gradova. 21. marta posjetit će FIS gdje će biti održana tribina, a 22. marta biće upriličena promocija romana „Što pepeo priča“ na IUNP. Promociju knjige ali i druženje sa čitalačkom publikom nastavit će i u Sjenici 22. marta, u Tutinu 23. marta, istog dana u Rožajama, potom u Prijepolju i Bijelom Polju 24. marta.

 

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizira „Divan sa Karahasanom u Sandžaku“. Susreti će se održati od 21. do 24. marta, Dževad Karahasan promovirat će roman „Što pepeo priča“.

Rejhana Selmanović, upravnica biblioteke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru kazala je:“ Internacionalni univerzitet kao vizionar na ovim prostorima prepoznat više od 10 godina jeste neko ko ovog puta organizuje jedan vrlo značajan događaj, to je kulturni događaj godine, mada sam ličnog mišljenja da je to širi pojam od događaja godine, u smislu što organizujemo promociju romana „Što pepeo priča“ Dževada Karahasana, druženje sa ovim piscem a i divan o bošnjačkoj književnosti, tj. njeno mjesto u savremenoj književnosti danas.“

Dolazak Dževada Karahasana obilježit će više sadržaja.

Selmanović je dodala:“Ono što jeste karakteristično je da je događaj otvorenog tipa, da će pored klasične promocije romana biti upriličeno i druženje sa studentima kao i intelektualcima Novog Pazara.“

Susreti sa piscem počinju u srijedu kada je na Fakultetu za islamske studije organizirana tribina ili javni čas na kojem će osim Karahasana govoriti muftija dr. Muamer Zukorlić, Fatmir Baći i dr. Jahja Fehratović sa početkom u 18h, a u četvrtak će biti upriličena promocija romana koja će se održati u biblioteci Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u 12h. Svi zainteresirani su dobrodošli.

 

 

 

 

 

 

 

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img