Home Rubrike Vijesti Zukorlić apeluje: Spasiti 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka...

Zukorlić apeluje: Spasiti 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka i Turske

423
0

 

Već sedam godina u Siriji građanski rat uništava tu zemlju ali i okolinu. Dugogodišnja praksa je da oteti odlaze u trgovinu ljudima, pretežno žene i djeca. Povodom nedavne otmice 11 državljana Srbije koji se nalaze u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske, lider Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić uputio je apel na državne nadležne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spase i omoguće im povratak u zemlju. On je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena žena i dece, gotovo izvjesno da su oni sa područja Sandžaka.

„Deca, međutim, nisu nizašta kriva, i zato ih, pre svega iz humanitarnih, ali i svih drugih razloga, treba spasiti“, kaže Zukorlić. Veruje da postoje problemi kako doći do njih, ali veruje i da je to moguće u saradnji sa državnim organima Republike Turske. „Pozivam nadležne državne organe da se maksimalno založe i preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi tih 11 državljana Srbije bilo vraćeno u zemlju.“

Logor u kojem oni nalaze je pod kontrolom kurdskih snaga i u „očajnim uslovima“, prema informacijama kojima on raspolaže.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

Previous articleČETIRI PORUKE ZA OPSTANAK DRUŠTVA
Next articleVlast u Prijepolju stabilna, najavljuju se novi, historijski projekti