Home Rubrike Vijesti Direktor Đondić održao konferenciju za medije

Direktor Đondić održao konferenciju za medije

813

U Domu za lica ometena u razvoju održana je press konferencija čiji je povod spaljivanje automobila v. d. direktora ovog Doma, gospodina Omera Đondica.

Omer Đondić je kazao da je u trenutku nezgode bio u svojoj kancelariji i da je obaviješten o dešavanju od strane upošljenika.

“Odmah smo obavijsetili policijske organe i za nekih 7-8 minuta stigla je policija na licu mjesta” ističe direktor ovog Doma. On navodi da su njegovi pozitivni koraci koje je za nekih 4 mjeseca svog mandata napravio, uzrok ovog događaja.

Ističe i to da je šteta mala u odnosu na to kolika je mogla biti jer se njegov automobil nalazio u blizini električnog stuba na kojem je prikačeno mnogo značajnih električnih kablova kao i rezervoari lož ulja, što je moglo izazvati katastrofalne posljedice ali da do toga nije došlo jer se reagiralo na vrijeme.

“Pored svih dosadašnjih razlika, političkih nesuglasica, do sada nije dolazilo do ovakvih dješavanja.” Istice da je ovo uradio neko ko dobro poznaje tehničku opremljenost ove ustavove, jer zna da Dom za lica ometena u razvoju nema video nadzor, kao ni drugi objekti u blizini.

“Ovo je pokusaj zastrašivanja, pokušaj da se spriječe pozitivni procesi koje sam pokrenuo kao i sve što planiram izmijeniti. Očigledno da sam moj dolazak u ovu ustanovu predstavlja problem, kao i to što se ja nisam htio uklopiti u takvu jednu oligarhiju.”

Omer Đondiž je kazao da očekuje od policije i od tužilaštva da rade svoj posao i da nađu počinioca.

“Kada sam dobio ponudu da upravljam ovom ustanovom, shvatio sam ozbiljnost te funcije, ali nisam imao dojam koliko su ogromni problemi i ogromni dugovi u ovoj ustanovi” navodi direktor Doma.

Podrška koju sam dobio je u samom početku evidentna, ono što mene imponuje je to što su se na početku mog mandata pojavili donatori koji su donirali sredstava koja su bila neophodna ovom Domu.

Navodi da je u prvih mjesec dana svog mandata analizirao ogromne probleme i pokusao ih rjesavati te da je poceo sa manjim a kasnije je rješavao i veće probleme.

“Prilikom popisa imovine našli smo manjkove u iznosu preko milion dinara, u tom popisu nalazi se imovina koja je kupljena i za koju je dato mnogo novca a da se pritom ona ne nalazi u našem posjedovanju. Zalagao sam se da se istraga svega toga pokrene i sve je vraćeno Domu. Upravo je to način na koji ja želim pomoći ovoj ustanovi i naravno da je to razlog za napade, jer im ne odgovara kada ne mogu koristiti novac ove ustanove kako oni to zele.” kazao je Omer Đondić.

“Nelogično je to što su mislili da će me ovo uplašiti, oni su me samo podstakli i motivisali da nastavim da radim i ovo je potvrda da je sve ovo što sam do sada uradio dobro.” dodao je direktor.

On ističe da se ne može otrgnuti utisku da čarsija uopšte nije reagirala na ovakav kriminlni čin te da se nijedna politička partija osim SPP-a kao ni lokalna samouprava nije oglasila.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA 

 

Previous articleVlast u Prijepolju stabilna, najavljuju se novi, historijski projekti
Next articleDževad Karahasan gost Sandžaka