Home Rubrike Vijesti Prva redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica u 2018. godini

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica u 2018. godini

824

U Velikoj Sali Skupštine opštine Sjenica održana prva redovna sjenica u 2018. godini .

Skupština je otpočela minutom šutnje i učenjem Fatihe za dvije mlade žrtve koje su izgubile život u prethodnom periodu.

Jedna od bitnijih tačaka dnevnog reda o kojoj se govorilo na Skupštini bila je izgle i upotreba grba i zastave opštine Sjenica. Muhedin Fijuljanin je istakao određena pravila koja se moraju poštovati pri izradi grba, kao i to kako bi grb trebao izgledati.

” Na grbu opštine ima iscrtana stara sjenička tvrđava a ispod godina 1253 kao godina kada se spominje prvi put naselje Sjenica. Što se tiče zastave, statutom je regulisano da će taj grb biti na zastavi modro plave boje.”

Odbornica Stranke pravde i pomirenja Sanela Halković je apelovala da se na grbu ne nalaze nikakvi likovi ljidi ni životinja.

“Ja apelujem da u skladu sa islamom izbjegnemo prikazivanje bilo kakvih likova, bilo životinja, bilo ljudi na grbu i da to bude jednostavan stilizovan prikaz tvrđave i meandri Sjeničkog jezera.”

Odbornik SPP-a Fadil Nikšić je kazao da se na ovoj sjednici raspravljalo o vrlo bitnim temama i tačkama dnevnog reda.

“Mi odbornici SPP-a smo kao i svaki put bili kostruktivni, sve što je dobro za ovaj grad, za ovaj narod mi smo podržali. Neke naše prijedloge, nažalost, koji su od bitnog značaja za lokalnu samoupravu, za opštinu Sjenicu, vladajuća koalicija nije prihvatila i nisu nas podžali i grubo su to odbili.”

Skupština je završena odborničkim pitanjima koja se zahtijebaju za tačke dnevnog reda na sledećoj Skupštini opšrine Sjenica.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

 

Previous articleKalač odgovorio na optužbe: Ime Rifata Fejzića nije na mom spisku podrške
Next articleSDP u Prijepolju tražio raspravu o Centru za socijalni rad, pa pobjegao od nje