Zapaljen automobil direktora Doma za lica mentalno ometena u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U jutarnjim časovima oko 8:45 dok je bio na sastansku sa domskim ljekarom direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju dobio je informaciju da njegov automobil gori, da je u plamenu. Na automobil koji je bio parkiran na mjestu predviđenom za radnike i službenike Doma bačen je Molotovljev koktel, a radnici i službenici Doma odmah su istrčali, te svojom ažurnošću lokalizovali požar. Kontaktirali smo direktora Doma Omera Đondića koji poručuje da je ovakav vandalski čin samo znak da se u Domu, poslije toliko godina utopije, konačno rade dobre stvari i prave pozitivni koraci.

Šteta na automobilu je zaista ogromna, ali značajnije od štete su svako pozadina i razlog zašto bi se meni kao novom direktoru ovog Doma, kao čovjeku koji je rođen i odrastao u ovoj čaršiji podmetao požar na privatnom automobilu pomoću Molotovljevih koktela, za šta postoje dokazi i argumenti. Ubrzo smo pozvali PU u Tutinu, obavijestili Državnu službu. Moram zaista pohvaliti njihovu hitru reakciju, gdje su kroz samo par minuta sa nekoliko svojih ekipa pristigli na lice mjesta. obezbijedili ga, a na njihov poziv brzo je i pristigla ekipa Kriminalističke policije odsjeka u Novom Pazaru koja je izvršila uviđaj. Svakako je ovo nešto što smo i ranije najavljivali u izjavama i javnim nastupima, da svaki dobar posao iza kojeg stoji iskrena i čista namjera kao i želja da se učine dobri koraci – uvijek u životu, a posebno u ovoj ustanovi nailazila na oređene kočnice i opstrukcije. Još uvijek ne znamo i rano je da bi smo znali ko stoji iza ovog postupka i zbog čega je to uradio, ali svakako da je jednostavno zaključiti da stoje zlonamjerne osobe, osobe koje ne žele dobro niti ovoj čaršiji, niti Domu za lica mnetalno ometena u razvoju, niti meni privatno. Interesantno je to što je ovo dobro isplaniran napad na lično mene i moju imovinu, sa ciljem da se zaplašim i odustanem od pozitivnih i dobrih koraka vezanih za Dom na čijem sam čelu od nedavno, a sve sa ciljem da ova ustanova doživi bolje dane i dobije svijetlu budućnost. Svakako da ovaj vandalski čin mene čini dodatno opreznim i mudrijim, ali nikako neće učiniti da me pokoleba u namjeri da istrajem i dam doprinos kako bi ovaj Dom doživio bolje dane”, ističe Omer Đondić. 

O ovom slučaju upoznat je i resorni ministar Zoran Đorđević koji je odmah kontaktirao Đondića, te pružio punu podršku i ponudio svoju pomoć. Državni sekretar Zaim Redžepović ističe da je ovo kukavički čin pojedinaca koji misle da su iznad zakona.

“Očigledno da rezultati koje postiže Omer Đondić na čelu doma za lica mentalno ometena u razvoju nisu po volji pojedincima koji su danas odlučili da mu zapale automobil. To je zaista jedan kukavički čin onih koji misle da su iznad zakona. Za svega nekoliko mjeseci situacija u Domu je znatno popravljena, prostorije su okrečene i sređene, svakodnevno se ulaže, pristižu razne donacije u vidu inventara, obuće i odjeće, što štićenicima Doma čini boravak znatno lakšim. Ja sam danas razgovarao sa ministrom Đorđevićem i detaljno ga upoznao o svim detaljima, na šta je dao svoju podršku i ponudio pomoć, a skupa ćemo se založiti da se ovaj vandalski čin što prije rasvjetli”, ističe Zaim Redžepović. 

Đondić je pohvalio hitru reakciju PU u Tutinu, te Kriminalističke policije iz Novog Pazara. Ovim putem javno je apelovao da se slučaj što prije rasvijetli, te da se počinioci privedu licu pravde.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Enver Đondić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img