Home Vijesti SPP Tutin – Nadležni da preduzmu mjere kako bi izvršioci bili izvedeni...

SPP Tutin – Nadležni da preduzmu mjere kako bi izvršioci bili izvedeni pred lice pravde

372
0

Stranka pravde i pomirenja nakon vijesti da je na automobil člana stranke Omera Đondića bačena zapaljiva naprava, pozvala je sve medije na press konferenciju.

Iako su svi lokalni mediji uredno pozvani pozivu se odazvala jedino Sandžak televizija.

Predsjednica ženske mreže SPP-a za Tutin gospođa Atifa Šaljić je rekla da je ovo klasičan pokušaj zaplašivanja.

“Naime, jutros na parkingu Doma za lica ometena u razvoju, podmetnut je požar na auto Omera Đondića, direktora doma za mentalno ometene u razvoju. Brzom intervencijom zaposlenih , auto nije sagorjelo u cjelosti, ali je napravljena velika materijalna šteta.” kaže gospođa Šaljić.

Atmosfera neprijateljskog odnosa prema direktoru Đondiću, prema riječima Atife Šaljić se stvara od strane ljudi kojima ne odgovara njegov angažman.

“Atmosfera linča i straha koja se već duže vrijeme stvara u ovoj ustanovi od kada je Đondić direktor, ugrožava ne samo njegovu, već i bezbijednost štićenika ove ustanove i zaposlenih. Ovaj čin nije pogodio samo lično oštećenog direktora Omera Đondića već i svakog građanina Tutina. Nije teško primijetiti da se radi o zločinačkom napadu na direktora Doma kao i ugrožavanje života, privatnosti, slobode govora, odlučivanja i mišljenja.” kaže gospođa Šaljić.

SPP se ne slaže sa metodama kojima se žele uplašiti oni koji rade pravilno koji se ne daju potkupiti i koji rade u korist onih kojima je Dom jedina kuća.

“Nikakvo neslaganje sa direktorom ne može opravdati upotrebu nasilja protiv bilo koga, pa ni državnih institucija u kojima su smještena nezbrinuta lica. Očekujemo od nadležnih državnih organa da preduzmu sve radnje i mjere u rasvjetljavanju ovog napada i da procesuira odgovorne u skladu sa zakonom i dalje vjerujemo da je jezik mržnje, nasilničko ponašanje realan rizik i ozbiljna prijetnja normalnog funkcionisanja državnih institucija. ” ističe Šaljić.

Na pitanje novinara da li je ovo prvi put da se prijeti gospodinu Omeru Đondiću kažu da je bilo i ranije bahatog ponašanja pojedinaca ali da on to nije iznosio u javnost jer je smatrao da bi se taj način ukaljala čast Doma.