Home Rubrike Vijesti Renovira se kompletna unutrašnjost Koraćke džamije u Novom Pazaru

Renovira se kompletna unutrašnjost Koraćke džamije u Novom Pazaru

425

Jedna od najstarijih džamija u Novom Pazaru poznatija kao Koraćka džamija uskoro će imati potpuno novu unutrašnjost. Voljom Gospodara prije svega, kao i odlučnošću i dobrovoljnim prilozima džematlija, a uz podršku Mešihata IZ-e u Srbiji kao krvone institucije odlučeno je da se kompletno promijeni unutrašnjost ove džamije. Uvodi se podno grijanje, stavlja novi mermer, a zamijenit će se i mihrab i mimber. Imam ove džamije Jasmin ef. Mahmutović sretan i zadovoljan, zahvalio se svima što su dio svoje nafake ugradili u trajno dobro.

“Poslije nekoliko godina renovira se naša džamija, jedna od najstarijih u Novom Pazaru. Mijenja se njena kompletna unutrašnjost, uvodi se podno grijanje, stavlja se novi mermer, a zamijenit ćemo i mihrab, mimber i ćurs. Ovim putem želim se zahvaliti prije svega Uzvišenom Gospodaru što nas je počastio, zatim dobrim džematlijama koji su učestvovali i koji su uvijek tu da čuvaju i grade Allahove kuće, kao i Mešihatu IZ-e u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem što su nam dali nesebičnu podršku u ovom projektu”, kaže efendija Mahmutović.

A Uzvišeni u Svojoj Knjizi kaže: „Allahove džamije održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati  se je, na pravom putu.”

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleDepartmana za računarske nauke IUNP u jutarnjem o posjeti Start IT centru u Beogradu
Next articleBombaški napad u Tutinu: Bačen molotovljev koktel na automobil direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju