Departman umjetnosti u jutarnjem programu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kroz umjetnost, mnogi mogu ispoljiti svoje emocije, dočarati i zamrznuti sjećanja koja će vječno živjeti, i dok je god umjetnika svijet će biti lijepše mjesto.
O značaju umjetnosti generalno, kao i samo stvaralaštvo i rad sa studentima, prof. Hajrudin Dazdarević, sa studenticama  Departmana umjetnosti Internacionalnog univerziteta u novom Pazaru, predstavio je koncept rada i stvaralaštva posebno vezano za vajarstvo.

” Na ovom univerzitetu se jako puno radi, a samim tim i studenti pokazuju kroz svoje rezultate, posebno ova grupa sa kojom sada radimo. Na neki način smo čak i zatečeni njihovim talentima. Svaki od ovih studenata može kasnije samostalno krenuti u rad jer znanje se prenosi krajnje profesionalno. Izložbe koje studenti prezentiraju nisu samo na univerzitetu i u Srbiji, već i u Makedoniji, čak i u Bugarskoj “, ističe prof. Hajrudin Dazdarević.

Na ovaj način, kako navodi, ovo je jos jedan doprinos koji pruža Internacionalni univerzitet gradu a i regionu, jer pak studenti sa ovog univerziteta su se proslavili širom regiona.

” Mislim da jesmo najbolji, a ujedno najbolji pokazatelj jeste i godišnja izložba gdje studenti imaju iste radove ali pak, oni su potpuno različiti. Iako imaju istu postavku, temu, materijal svi radovi su odrađeni nekom svojom autentičnom notom. To je veliki uspjeh i nas a i naših profesora zato što je to isto a potpuno različito “, izjavila je studentica Samra Nikšić.

” Baš smo prije nedelju dana imali svoju studentsku izložbu, i veoma smo zadovoljni svojim radovima. Nekako smo svi ostavili svoj pečat na radovima i pokazali da kroz Internacionalni univerzitet mi sigurno možemo biti autentični a ne kopije”, dodaje studentica Belkisa Bektešević.

Zbog svog angažovanja i želje da napreduju, studenti koji stalno nešto stvaraju i izlažu, grupno ili kao individue, već dugi niz godina na taj način opravdavaju, zašto su jedan od najatraktivnijih departmana.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img