Home Rubrike Vijesti Bombaški napad u Tutinu: Bačen molotovljev koktel na automobil direktora Doma za...

Bombaški napad u Tutinu: Bačen molotovljev koktel na automobil direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju

363
0

Tutin, 15.03.2018 – Stranka pravde i pomirenja (SPP) je osudila čin terorisanja političkih neistomišljenika bombaškim napadom koji se dogodio jutros u Tutinu. U jutarnjim časovima, tačnije oko 8:45 minuta,  ispred JU «Dom za lica mentalno ometena u razvoju» u Tutinu, bačen je  molotovljev koktel i zapaljeno je privatno vozilo direktora ove ustanove  g. Omera Đondića. Napad je izvršen neposredno nakon dolaska direktora na  posao.

Brzom reakcijom tehničkog osoblja Doma, zapaljeni autimobil je ugašen,  ali je pričinjena velika materijalna šteta.

«Šteta na automobilu je zaista ogromna, ali značajnije od štete su svako  pozadina i razlog zašto bi se meni kao novom direktoru ovog Doma, kao  čovjeku koji je rođen i odrastao u ovoj čaršiji podmetao požar na  privatnom automobilu pomoću molotovljevih koktela, za šta postoje dokazi  i argumenti.» – kazao je Đondić.

On je dodao da je ovo očigledna prijetnja zbog razotkrivanja raznih  nezakonitih radnji, malverzacija, korupcije, zloupotreba službenog  položaja prethodnog rukovodstva ove javne ustanove, te nastavak medijske  hajke koja je proteklog mjeseca vođena protiv njega, sa istim ciljem. Da  se radi o dobro isplaniranom napadu, govori i činjenica da je napadač  znao da samo taj dio parkirališta ove ustanove nije pokriven video  nadzorom.

«Svakako je ovo nešto što smo i ranije najavljivali u izjavama i javnim  nastupima, da svaki dobar posao iza kojeg stoji iskrena i čista namjera  kao i želja da se učine dobri koraci – uvijek u životu, a posebno u ovoj  ustanovi nailazila na određene kočnice i opstrukcije. Još uvijek ne  znamo i rano je da bismo znali ko stoji iza ovog postupka i zbog čega je  to uradio, ali svakako da je jednostavno zaključiti da stoje zlonamjerne osobe, osobe koje ne žele dobro niti ovoj čaršiji, niti Domu za lica  mentalno ometena u razvoju, niti meni privatno.» – dodao je direktor ove  ustanove.

Dondić je kazao da je zadovoljan hitnom reakcijom policije, te da  očekuje još bržu reakciju tužilaštva u cilju pronalaženja počinilaca.

Poručuje da će ga ovaj slučaj dodatno motivirati da nastavi sa započetim  projektima još snažnije.

«Svakako da ovaj vandalski čin mene čini dodatno opreznim i mudrijim,  ali nikako neće učiniti da me pokoleba u namjeri da istrajem i dam  doprinos kako bi ovaj Dom doživio bolje dane. Ubijeđen sam da će nam  cijela javnost i svi nadležni organi u tome pomoći, a na prvom mjestu  Uzvišeni Gospodar.» – zaključio je Đondić.

O slučaju je obaviješteno resorno ministarstvo kao i kabinet ministra  Zorana Đorđevića, koji je dao podršku novom direktoru tutinskog Doma za  lica mentalno ometena u razvoju na putu realizacije projekata  unapređenja ove ustanove, obećao punu podršku u rasvjetljavanju slučaja  i zaštiti direktora Đondiću.

Informativna služba SPP

Previous articleRenovira se kompletna unutrašnjost Koraćke džamije u Novom Pazaru
Next articleDepartman umjetnosti u jutarnjem programu