Zukorlić – Muslimanima obezbijediti prostor za molitvu u skupštinji Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić je ponovo danas zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbijedi poseban prostor za molitvu i istakao da je to vjersko pravo zagarantovano Ustavom.

Zukorlić je gostujući na Tv Prva rekao da su pravoslavci, katolici, ali i muslimani, još 1936. godine imali u parlamentu obezbijeđen poseban molitveni prostor i da ne vidi razlog zašto bi to sada bio problem.

“Gdje god ima musliman koji želi to, njemu se to obezbijedi, pogotovo što se tu ne radi o nekakvom posebnom ritualu, o nekom posebnom opremanju. To je jedan čisti tepih, vi i dan danas imate u jednom toaletu dolje u prizemlju, ostalo još od 1936. godine posebni lavaboi koji su prolagođeni pranju prije molitve.” dodaje Zukorlić.

On je prije nekoliko mjeseci o tome uputio formalni zahtjev predsjednici Skupštini Srbije Maji Gojković.

Ističe da bi poseban molitveni prostor olakšao molitvu muslimanima i da ne bi imao ništa protiv i kada bi se obezbijedio neki prostor u blizini skuštine, što neki predlažu, ali da je to sigurno mnogo teže nego u samom parlamentu.

Podsjetio je da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu.

“Čovjeku treba omogućiti, gdje god se nalazi, da može da se moli odnosno da ne mora da bira posao ili vjera”, rekao je Zukorlić dodajući da u sjedištu UN postoji poseban molitveni prostor, zatim u Senatu SAD, u mnogim institucijama EU i slično.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img