Učenici srednje stručne škole u Rožajama posjetili Internacionalni Univerzitet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Učenici rožajske srednje stručne škole sa svih smjerova posjetili su Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru.

Učenici su imali priliku da se u pratnji svojih profesora upoznaju sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom kao i sa kapacitetima Univerziteta. Imali su priliku razgovarati i sa profesorima i studentima ovog Univerziteta.

Učenici su potom obišli prostor u okviru kojeg funkcioniše Univerzitet koji podrazumijeva, osim učioničkog prostora, i prostor za rekreaciju i slobodne aktivnosti studenata kao i media centar.
Predstavnici Univerziteta predstavili su specifičnosti svih departmana, dajući im potrebne informacije o tome šta je bitno za upis i završetak školovanja.
Istakli da su oduševljeni prostorijama koje ovaj fakultet posjeduje, departmanom računarskih nauka kao i bibliotekom naglašavajući da ovako nešto nisu imali prilike vidjeti na drugim mjestima.

Na kraju obilaska studentima su asistenti sa Departmana za pedagoško- psihološke nauke održali predavanje na temu “Društvene mreže”. U sklopu posjete upriličen je sastanak direktora škole Iska Bećovića, sa rektorom Univerziteta, prof. dr. Suadom Bećirovićem, u prostorijama rektorata.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img