Home Rubrike Vijesti Tandir i Gačević u Pretresu o uspjehu koalicione vlasti u Prijepolju

Tandir i Gačević u Pretresu o uspjehu koalicione vlasti u Prijepolju

500

Gosti emisije Pretres na STV bili su lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja i potpredsjednik SPP-a Samir Tandir, kao i član opštinskog vijeća i lider Nove Srbije u Prijepolju Milan Gačević. Govorilo se na mnogo različitih tema, ali sa posebnim akcentom na uspjeh vlasti u Prijepolju u posljednje dvije godine. Gospodin Tandir ističe da je glavni recept dobra saradnja i međusobno poštovanje, te da su po prvi put na vlasti autentični predstavnici bošnjačkog i srpskog naroda.

“Autentični predstavnici bošnjačkog i srpskog naroda napravili su jedan častan dogovor u kom će se cjelokupan budžet i sve ono što ide uz njega, obzirom da u Prijepolju živi 50% Bošnjaka i 50% Srba, ravnopravno rasporediti kroz investicije i projekte. Ni po kojem drugom osnovu nije se moglo ulagati. I vi ste vidjeli, obišli smo na stotine i stotine kilometara, niko nije išao separatno, vuijek smo išli zajedno, rame uz rame, jedan uz drugog. Mislim da je to poštovanje glavni recept zbog čega smo toliko toga uspjeli, ali i posebno dobri odnosi na republičkom nivou naše stranke i vladajuće stranke u državi”, ističe Tandir.

U svom izlaganju, lider Nove Srbije u Prijepolju Milan Gačević osvrnuo se na pitanje JKP Lim i dugovanja koje je ostalo, a iznosilo je blizu milion eura. Prethodna vlast imala je samo jedan cilj, podvlači on, a to je što više novca prisvojiti u sopstvene džepove, a narod neka trpi.

“Mi smo imali potpuno pogrešnu sliku stanja u JKP Lim prije nego smo došli na vlast. Oni su nas uvjeravali kako je to preduzeće nekih 10-tak miliona dinara u plusu, a onda je uslijedio šok kada smo vidjeli ukupno dugovanje od skoro milion eura. Višak zaposlenih, dugovanja za grijanje, slabo vodosnabdijevanje i loša kanalizaciona mreža samo su neki od problema. Da stvar bude još gora, JKP treba da bude servis građanima, da im olakša”, navodi Gačević.

Ova vlast, poručili su njeni predstavnici, nastavit će još jačim tempom, a projekti koji slijede tek će biti vjesnici potpunog preporoda Prijepolja.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleSPP u Tutinu: Zašto se ćuti o neregularnostima na izborima za mjesne zajednice?
Next articleUčenici srednje stručne škole u Rožajama posjetili Internacionalni Univerzitet