Home Rubrike Vijesti Dzemat Goldau pomaže Dom za lica mentalo ometena u razvoju

Dzemat Goldau pomaže Dom za lica mentalo ometena u razvoju

396
0

Švicarski Bošnjaci iz džemata Goldau su poslali skupocenu i neophodnu opremu za Dom za lica mentalno ometena u razvoju. Džematlije su uspjeli da kupe opremu u vidu kreveta, madraca i ormara. Sve je visokokvalitetno i veoma bitno za nas kaže direktor ove ustanove Omer Đondić.

Svaki vid pomoći je dobrodošao. Naša braća iz Goldau džemata su sigurno olakšala i rad a i boravak korisnicima. Mi ćemo gledati da ubrzo kompletiramo nekoliko soba sa ovim stvarima. Ja se nadam da će Allah ih nagraditi obilato za ovo što su učinili jer smo jednim pozivom uspjeli da dogovorimo detalje. Ovo je od neprocenjivog značaja za nas.” dodaje Đondić.

Džematlija koji je ispred džemata bio u pratnji ove donacije kaže da su se džematlije rado pokrenuli da utovare i organizuju i prijevoz i dostavu donacije.

Ovo smo uspjeli da nabavimo ovaj put. Nama je cilj da pomažemo sve u Sandžaku. Ovi kreveti su namenski pravljeni za ovakve ustanove, sa pokretnim dijelovima za glavu ili noge pri samom liječenju.” rekao je džematlija Senad Gološ.

Dom za lica mentalno ometena u razvoju je star oko 60 godina i jedan je od najstarijih u državi.

Previous articleOdržan okrugli sto o izmjenama ustava vezanog za pravosuđe
Next articlePojačana kontrola saobraćaja