Home Vijesti Do parkinga kroz blato i smeće

Do parkinga kroz blato i smeće

483
0

Problem parking mjesta, jedno je od gorućih pitanja u Novom Pazaru. Iako je prošle godine došlo do djelimičnog poboljšanja u vidu obilježavanja već postojećih parking mjesta, lokacija iza Lučne zgrade u Novom Pazaru i dalje je alarmanta.

Zimi blatnjava, leti prašnjava, neuređena parcela, najunosnija je zona za Parking servis i istovremeno mjesto gde će svaki posetilac biti ponižen. Cijena poniženja? Sitnica, 30 dinara po satu, ili 100 dinara za parkiranje duže od 3 sata. Zaključak koji se nameće je da usluga nije ni blizu najbolje i najkvalitetnije, već da je poslovna politika Parking servisa sramotna i civilizacijski retrogradna.

Ruglo od parkinga predstavlja i dio uz Pauk službu. Korisnici svoje automobile parkiraju uz smeće, pocijepana obuća i odeća, najlonske kese, pokvareni električni aparati. Ovakav prizor postala je svakodnevna slika građana koji su nemoćni da bilo šta urade po tom pitanju jer nemaju nikakvu podršku onih koji vode brigu, tačnije ne vode brigu o ovom gradu.

Posebna priča jeste i parking iza nove Lučne zgrade. Blata možda nema, ali od neugodnih mirisa i nabacanog smeća se ne može proći. I dok Pauk Služba i Gradska Čistoća prebacuju odgovornost jedni na druge, građani Novog Pazara svakodnevno gledaju ovaj užasni prizor.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA