Home Rubrike Vijesti Press konferencija: Osvrt na održani protestni skup “Za slobodu i sigurnu budućnost”

Press konferencija: Osvrt na održani protestni skup “Za slobodu i sigurnu budućnost”

487

U centrali Stranke demokratske akcije održana je press konferencija na kojoj je tema bila : Osvrt na održani protestni skup “Za slobodu i sigurnu budućnost.”

Predsjednik izvršnog odbora Muhedin Fijuljanin se ovom prilikom zahvalio građanima koji su se odazvali i prisustvovali tom protestnom skupu, dodavši da će se u skladu sa zaključcima operacionalizirati sve aktivnosti u narednom periodu.

“Mi smo kao organizatori skupa SDA Sandžaka preuzeli tu odgovornost i mandat od svih učesnika skupa da istrajemo na realizaciji ovih zaključaka.” istakao muhedin Fijuljanin

Na naše pitanje šta je sa zahtjevom za procesuranje Rasima Ljajića i njegovih pristalica zbog napada na Sulejmana Ugljanina, koji je bio među zahtjevima na proštogodišnjim protestima, odgovorio je :

“Svakako na tom skupu je pomenut i taj događaj 17. januara 2009. godine, isto kao i događaj paljenja kuće predsjednika BNV-a Sulejmana Ugljanina u bošnjačkoj mahali i svi ti događaji i naši zahtjevi su za rasvetljavanje svih tih događaja, mi se zalažemo za rasvetljavanje svih događaja iz prošlosti koji opterećuju odnose i svi oni koji su činili na bilo koji način zločine treba da budu privedeni pravdi.”

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Previous articleMešihat uručio donaciju Domu u Tutinu
Next articleDo parkinga kroz blato i smeće