Home Vijesti Univerzitetske igre u Beogradu 2020. godine

Univerzitetske igre u Beogradu 2020. godine

388
0

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i Omladinskog pozorišta DADOV u “Domu omladine” Beograda održana je prva prezentacija „U čast Evropskim univerzitetskim igrama 2020“ koje će se odigrati u Beogradu.

U sali “Amerikana” bili su prisutni ambasadori zemalja koje će se 2020. godine takmičiti u Beogradu, mnogobrojni predstavnici medija, mladi sportisti i predstavnici većine sportskih saveza Srbije. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da bi baza sporta trebalo da bude upravo na Univerzitetu.

“Želim vam uspešne Evropske univerzitetske igre, da maksimalno iskoristite potencijale i kapacitete ovih igara, da steknete nove prijatelje, i naravno, da pobeđujete i osvojite što više medalja. Želim vam da budete šampioni i gostima pružite gostoprimstvo po kojem je Srbija poznata. Uspeli smo da promenimo odnos Evrope i sveta prema Srbiji, i u poslednje četiri godine širom smo otvorili vrata naše zemlje kad je reč o organizaciji velikih takmičenja. Dobili smo poverenje svih međunarodnih sportskih organizacija i sada, posle organizovanja velikih međunarodnih takmičenja, smatram da bi kruna našeg sporta trebalo da bude upravo u svojoj bazi – na Univerzitetu. Uživajte, budite sjajni, osvajajte medalje na takmičenjima i predstavite Srbiju u najboljem svetlu,” poručio je Udovičić mladim sportistima.“

 

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof. dr Siniša Jasnić najavio je da će se sportisti na Evropskim univerzitetskim igrama 2020. godine takmičiti u najvećem broju sportova do sada, u njih čak 25.

 

Foto:Novosti

 

S A N A- DŽANA DŽANKOVIĆ