Studenti Departmana računarskih nauka IUNP-a dio online predavanja o desetogodišnjici domena .rs

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” organizirala je niz online predavanja povodom 10-togodišnjice postojanja .rs internet domena. Dekan i profesori Departmana za računarske nauke IUNP-a potrudili su se da njihovi studenti budu dio devetog dana ove online sesije, posebno sa osvrtom na dio koji nosi naziv: “Online poslovanje”.

Jedni do drugih u klupama, dekan, profesori, asistenti i studenti, okupljeni oko zajedničke misije, a to je da skupa saznaju nešto novo, te kroz interakciju prošire svoje informatičke vidike.

” Mi danas, prije svega, stavljamo fokus na treći dio predavanja, a to je predstavljanje pozitivnih primjera gdje su naše kompanije izuzetno uspješne u svom poslovanju na internetu, te poslovanju na tehnologijama zasnovanim na internetu. Danas smo tu, jedni pored drugih, da zajedno radimo na istoj misiji, a ona je sticanje korisnog znanja i u praktičnom smislu”, ističe dekan prof. dr. Šemsudin Plojović.

 

“Tu su i naši uvaženi profesori koji će nam pomoći da što lakše shvatimo bit online poslovanja, te pojasniti potencijale online industrije”, kaže student Jasmin Dupljak.

Tokom današnjeg predavanja predstavljene su i najuspješnije domaće firme koje u svojim poslovanjima uspješno koriste prednosti internet tehnologija na nacionalnim internet domenima.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Enver Đondić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img