Trener Marjan Živković sa klupe Novog Pazara u Kinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dosadašnji trener fudbalera Novog Pazara Marjan Živković raskinuo je ugovor na sporazuman način sa prvoligašem kraj obale Jošanice, a svoju karijeru nastavit će u kineskom trećeligašu, ekipi Šenjang Dongđinu, potvrđeno je na današnjoj press konferenciji kluba.

Živković je istakao da je ovo jako emotivan trenutak za njega, jer se srodio sa igračima i čelnim ljudima kluba, te da je FK Novi Pazar bio velika odskočna daska za njegov odlazak u Kinu.

“Nije patetika kad kažem da mi je žao što odlazim, ali kad dobijete takvu ponudu ne smete da je ne iskoristite. Ja i saradnik Milan Ćirić došli smo u teškom trenutku, ali s ljudima iz kluba uspeli smo da to prevazidjemo, pogotovo u poslednjih mesec dana. Drastično je promenjena slika kluba, koji je na dobrom putu da stane na noge. Pazar zaslužuje značajnu ulogu u srpskom fudbalu”, rekao je Živković.

Predsjednik FK Novi Pazar, gospodin Tarik Imamović podvukao je da je rastanak sa Marjanom Živkovićem bio krajnje prijateljski i sporazuman, jer se ovakva ponuda, bar kada su u pitanju treneri iz Srbije, ne odbija. Večeras će se i zvanično znati ko ga nasljeđuje na klupi.

“Ponuda koju je dobio Živković se ne odbija, takva šansa retko se ukazuje trenerima s ovih prostora. Sve smo rešili dogovorom. Žao nam je što odlazi, a s druge strane smo sreći što će da dobiti priliku kakvu mnoge njegove kolege odavde sanjaju. U pregovorima smo s jednim stručnjakom i možda već večeras dobijemo novog trenera”, kazao je Imamović.

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 10. marta, a osmoplasirani Novi Pazar će u meču 16. kola gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img