Home Rubrike Vijesti Izbori u Beogradu: Do 11h izlaznost 12,6 posto

Izbori u Beogradu: Do 11h izlaznost 12,6 posto

1111

Glavna tema u Srbiji jesu lokalni beogradski izbori. Glasa se u sljedećim općinama: Stari grad, Zvezdara, Grodska, Novi Beograd, Sopot, Zemun, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Vračar, Barajevo, Voždovac, Palelula, Suručin, Sopot, Savski vijenac, Čukarica. Od 24 liste birat će građani Beograda i time odrediti budućnost toka usmjerenosti ovog grada ali što će utjecati i na sve ostale gradove u Srbiji. Prema procjenama analitičara očekuje se da će preliminarni rezultati biti oko 23h večeras kada ćemo već imati uvid u ono što može biti konačnica ovih izbora.

Na izbornim mjestima sve se odvija po planu, kontrolori se nadaju da će sve proteći u najboljem redu. Iako su se pojavile pritužbe da su se neka izborna mjesta otvorila malo kasnije od predviđenog vremena nastojat će se da se ne događaju veće nepravilnosti.

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da su rezultati slabiji zbog vremenskih uvjeta, kiše i snijega.

ZAŠTO JE VAŽNO OSVAJANJE BEOGRADSKIH LOKALNIH IZBORA?

Značajnost beogradskih izbora očituje se u žustroj političkoj kampanji. Međutim, mnoge stranke svoje teme orijentisale su u smjeru parlamentarnih a ne lokalnih izbora. Ukoliko sumiramo, puno se govorilo o spoljnoj politici (Kosovu), ali bilo je i onih su se bavili konkretnim problemima ovog grada i okolnih mijesta. Osvajanje Beograda važno je za preokretanje političkih prilika u zemlji.

Podsjećamo, izlaznost do 11h na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda izašlo je 12,6 % građana upisanih u birački spisak, saopćio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI).

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

Previous articleBEOGRAD: Niža izlaznost u odnosu na 2017.
Next articleBEOGRADSKI IZBORI: građani u nevjerici, izlaznost slabija nego u 2017.