Do 17h na beogradske izbore izašlo 40,6 posto birača

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prema najnovijim podacima do 17h na izbore u Beogradu izašlo je 40,6 posto birača, procjenjuje Ipsos. Prema podacima CeSID-a u 14h na izbore je izlaznost bila 28,7% birača. Inače, ovi podaci približni su podacima iz 2014. godine kada su održani parlamentarni izbori.

Građani glavnog grada Srbije, te Sevojna, Aranđelovca i Bora glasaju na lokalnim izborima. U Sevojnu će za neku od četiri izborne liste moći glasati 5.882 birača, na pet biračkih mjesta. Skupština općine Sevojno broji 15 odbornika. Na lokalnim izborima u Aranđelovcu učestvuje šest lista, a pravo glasa ima 37.711 birača.  Aranđelovačka Skupština ima 41 odborničko mjesto. U Boru na birališta može izaći 43.838 građana, koji biraju među osam izbornih lista, za 35 odborničkih mjesta, prenosi Al Jazeera Balkans.

 

PREDIZBORNA ŠUTNJA TRAJE DO ZATVARANJA BIRALIŠTA

U toku je predizborna tišina, koja traje do zatvaranja birališta i tokom koje je zabranjeno isticanje simbola na biračkim mjestima i u krugu od 50 metara od biračkog mjesta. Tokom predizborne tišina liste se ne mogu oglašavati u tradicionalnim medijima, niti organizirati predizborne skupove, ali tim ograničenjima ne podliježu društvene mreže, prenosi Al Jazeera Balkans.

Birališta su otvorena do 20 časova. Za 110 odborničkih mesta bore se 24 izborne liste.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img