Home Rubrike Vijesti Uskoro rekonstrukcija autobuskih stajališta u Novom Pazaru

Uskoro rekonstrukcija autobuskih stajališta u Novom Pazaru

542

Idejno rješenje rekonstrukcija autobuskih stajališta koje je pokrenula fondacija „Front“ prošle godine, sada dobija zaokruženi projekat koji bi se kako je kazao izvršni direktor fondacije trebao uskoro aktivno pokrenuti.

„Mi smo sad već u drugoj fazi a to je prikupljanje ponuda u izradi autobuskih stajališta po nacrtu dobitnih rješenja.  Dobitnici su uradili rješenja koja su jako zanimljiva, koja imaju asocijacije Novog Pazara u sebi. Sad je onaj zahtjevniji dio koji ide u smjeru traženja proizvođača za izradu autobuskih stajališta. Mi smo do sada dobili nekoliko ponuda, nažalost, neki su i odbili zbog težine zahtjeva. Dakle, sljedeći korak je predstavljanje projekta privatnom sektoru“ – kazao je Dženan Hajrović.

Cijena autobuskih stajališta pristupačna je prema riječima Hajrovića.

„Prema dosadašnjim porukama, vrijednost je do 3500 hiljade eura, s tim što će postojati modularna rješenja što znači da će vjerovatno biti jeftinije. Inače izrada standardnih autobuskih stajališta iznose  između 2500-4000 hiljade eura“ – dodao je Hajrović.

Prema projektu, svako autobusko stajalište sadržavat će reklamne panoe sa obilježjem investitora koji budu dio projekta. Svi zainteresirani koji žele učestvovati u projektu mogu se javiti u fondaciji „Front“.

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleNa simpozijumu u Turskoj predstavnici Islamske zajednice u Srbiji
Next articleAmbasadori Turske i Norveške rješavaju probleme Bošnjaka