Home Vijesti Udruženja osoba sa invaliditetom podržavaju Zukorlića

Udruženja osoba sa invaliditetom podržavaju Zukorlića

302
0

 

Predsednik Udruženja sa invaliditetom “Feniks”, Branko Jokić obavestio je predsednika Stranke pravde i pomirenja o brojnim problemima s kojima se suočavaju, kao i permanentnom oglušavanju institucija i političara koji nemaju sluha, volje i želje da im pomognu. Tom prilikom Jokić je pozvao sve građane, osobe sa invaliditetom, samohrane majke, siromašne porodice i sve ugrožene kategorije društva da glasaju za listu “Dr Muamer  Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja – “jer je to čovek koji uvek govori istinu, ne daje lažna obećanja i iskreno od srca želi da pomogne sve građane Srbije”.

– Želim da se zahvalim na ovim riječima i ovom pozivu koji je, zapravo, rezultat ovog sastanka i vrlo podrobnog razgovora u kome smo potvrdili jedan od prethodno navedenih principa Stranke pravde i pomirenja. Moram kazati da mi je ovaj sastanak jako koristio jer, koliko god mi mislili da smo svjesni šta se dešava oko nas, šta proživljavaju osobe sa invaliditetom. Koliko god imali razgovora i uvida , vjerujte da nikada do kraja nismo svjesni, uvijek je potrebno još. Političare, koji uglavnom raspolažu sa raznim oblicima moći, moć uvijek udaljuje od realnosti i onoga što se dešava u okruženju, pogotovo onoga što se dešava osobama koje su ugrožene. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, ovoj poseti i podršci za izbore u duhu poruka koje sam do sada upućivao, pazeći da ne obećam bilo šta nerealno. Ponavljam, našim ulaskom u gradski parlament ne obećavam da će se riješiti svi problemi društva, ali sam siguran da našim ulaskom u Skupštinu grada građani sa invaliditetom i njihova udruženja dobijaju najiskrenijeg saveznika i to je ono što mogu da obećam. Imaće saveznika koji će biti sreman da ih sasluša, koji će se ponašati jednako i prije izbora i poslije izbora, koji će svoje djelovanje uskladiti sa moralnim načelom odnosa prema osobama sa invaliditetom.

– Drago nam je što ste nas prepoznali kao adresu s kojom treba da razgovarate. Mi smo između ostalog u našem programu fokusirali ideju da se kvalitet jednog naroda, jedne zajednice, jedne grupe, jednog čovjeka dokazuje na odnosu prema onima koji su ugroženi i onima kojima je potrebna podrška i pomoć. To je kod nas mnogo više od političkog principa, to je kod nas, dakle, moralno načelo za koje tvrdimo da je zajednička vrijednost svih naroda, svih ljudi, svih monoteističkih vjera i kultura i shodno tom principu mi smo i u samoj kampanji jako puno fokusirali izvjesne programske skice kako bi se kroz jedan ozbiljan politički program, ali prije svega kroz implementaciju tog programa mogli pomjeriti sa te tačke koja nimalo nije zavidna kada su u putanju osobe sa invaliditetom, ali i druge ugrožene kategorije kojih je, nažalost, jako puno a koje su u nekoj vrsti nemilosti društva.

– Međutim, ako to nije sastavni deo našeg moralnog sistema – kazao je Zukorlić – nešto što predstavlja dio našeg dubinskog ubjeđenja i ukoliko to iz moralnog principa ne preraste u kategoriju kulture ponašanja, vjerujte da ne postoji nijedna Evropa niti bilo kakvi evropski standardi i Evroska unija koja će nam izliječiti te anomalije i koje će nas natjerati da dosljedno sprovodimo ono što u predizbornim kampanjama obećamo.