SPP u Prijepolju pokreće peticiju za smjenu direktora Poreske uprave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja i lider najjače stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir na press konferenciji održanoj jučer u Prijepolju najavio peticiju za smjenu direktora Poreske uprave u toj opštini. Razlog za smjenu su, kako navodi Tandir, konstante žalbe građana na mobing i pritisak koji sprovodi pomenuti direktor.

“Više pripadnika poslovne zajednice u Prijepolju mi se obratilo i istaklo da dobijaju razne pritiske od strane direktora Poreske uprave u Prijepolju Sabrije Mušovića. To je jedina funkcija u Prijepolju koja je preostala SDP-u. Određeni zaposleni trpe jednu vrstu mobinga, gdje im se u usmjenim razgovorima nalaže da moraju nešto da “nađu” pojedinim ljudima. O takvom ponašanju spomenutog Mušovića mi smo obavijestili njegove nadređene u Beogradu, u ministarstvu finansija, a od 5. marta Stranka pravde i pomirenja u Prijepolju će pokrenuti peticiju  za smjenu dotičnog sa te funkcije”, ističe Tandir.

Tandir je istakao da želi transparentan odnos i jednake aršine za sve, premda da je došao i do saznanja i dokaza da pojedini ugostiteljski objekti bliski spomenutom direktoru Poreske uprave čak ni ne izdaju fiskalne račune.

“Dobili smo također veliki broj dopisa i dokaza da se u određenim ugostiteljskim objektima ni ne izdaju fiskalni računi, a da se određene firme redovno kontrolišu, da se vrši presing, da postoje i druge firme koje su zaštićene, iako ne izdaju fiskalne račune, iako su – a to smo prošli put spominjali, koristili milionske cifre sredstava iz Fonda za razvoj, te uzimali razne podsticaje. Mi želimo jedan transparentan pristup. Ako ste uzeli pet ili deset miliona za nova radna mjesta, želimo da vidimo gdje su ta radna mjesta”, dodaje Tandir.

Koaliciona vlast u Prijepolju i ovim putem zahtjeva od Stranke demokratske partije da odgovori na postavljena pitanja, a koja se tiču navodne krađe struje i mobinga.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img