Home Vijesti Gačević podnio krivičnu prijavu protiv Esada Hodžića zbog kaznenog djela teške krađe

Gačević podnio krivičnu prijavu protiv Esada Hodžića zbog kaznenog djela teške krađe

918
0

Na press konferenciji održanoj u Prijepolju lider Nove Srbije u Prijepolju Milan Gačević obznanio je javnosti da je podnio krivičnu prijavu protiv Esada Hodžića zbog kaznenog djela teške krađe iz člana 204 kaznenog zakona Srbije. Gačević je, kako navodi, došao u posjed brojnih dokumenata koji jasno govore o djelima koja su u suprotnosti sa zakonom.

On se javno zahvalio savjesnim ljudima iz Elektroprivrede Srbije koji mu svakodnevno dostavljaju materijal o upletenosti Esada Hodžića i njegovih saradnika u aferu neovlašćenog korišćenja električne energije. Posebno se zahvalio i velikom broju građana koji mu svakodnevno daju podršku u radu i, kako navodi, borbi protiv kriminala pojedinaca.

Ovim putem je još jednom javno pozvao predsjednika države, ministricu pravde, te javnog tužioca u Prijepolju da ozbiljno razmotre ovaj slučaj, te još jednom javno istakao da odgovorno tvrdi da je, kako kaže, Esad Hodžić krao struju u Prijepolju na osnovu dokumentacije koju posjeduje.

“Pitam građane u Srbiji ko može da ukrade 5 miliona dinara struje u Prijepolju a da ne odgovara ni dana za to? Tvrdim i sada – Esad Hodžić je krao struju u Prijepolju na osnovu dokumentacije koju imam. Imam račun pod rednim brojem 166 koji mu je izdat. Esad Hodžić je ukrao struju u Prijepolju, čisto, jasno i nedvosmisleno. Po računu koji mu je izdat stoji  4.943.708 dinara. Ovo je originalni dokument Elektroprivrede Srbije koji će biti na Vučićevom stolu!”, poručio je Gačević.

Cijelu press konferenciju koalicione vlasti u Prijepolju pogledajte u večerašnjem izdanju Specijalne emisije na STV sa početkom od 21h.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA