NZS predstavila Javni poziv

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za nezaposlena lica i poslodavce za obavljanje stručne prakse. U Filijali NSZ u Novom Pazaru stručnu praksu će obaviti 149 lica od 4. do 7. stepena stručne spreme iz Novog Pazara i Tutina.

„Program podrazumijeva stručno osposobljavanje za samostalan rad u struci. Što se tiče dužine finansiranja programa ovaj program finansira se od 6-12 mjeseci s obzirom na to da li se radi o srednjoj ili visokoj stručnoj spremi. Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu je taj što su uvećana novčana sredstva zapošljenim licima u stručnoj praksi. Tako da lica sa srednjom stručnom spremom primaju novčani iznos od 14 hiljada dinara, lica sa višim obrazovanjem i trogodišnjom stručnom spremom 16 hiljada dinara i lica sa visokom stručnom spremom, četverogodišnjem visokim obrazovanjem 18 hiljada dinara“ – poručila je organizatorica obrazovanja odraslih Blagica Biševac.

Novina je i ta što u ovogodišnjem pozivu nema ograničenja po pitanju godina starosti. Pravo na učešće imaju poslodavci koji pripadaju privatnom sektoru i dio poslodavaca koji pripadaju javnom sektoru iz oblasti obrazovanja, zdrastva, socijalne zaštite i pravosuđa.

„Ono što poslodavci trebaju znati je da mogu konkurisati za jedno lice oni koji imaju do 5 zaposlenih, oni koji imaju od 6 do 14 zaposlenih mogu konkurisati za 12 zaposlenih i oni koji imaju preko 15 zaposlenih mogu preko 15% od ukupnog broja zaposlenih lica dobiti” – dodala je gospođa Biševac.

Sve dodatne informacije o javnom pozivu možete dobiti putem zvanične web stranice Nacionalne službe za zapošljavanje ili odlaskom na šalter ove ustanove.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img