Predstavljanje naučnog kluba Fis-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Kada su studenti odlučni i istrajni u svome cilju, niko i ništa ih ne može zaustaviti. Dženis Pepić i Kemal Toković, studenti Fakulteta za Islamske studije kao i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru,  ističu, da je veoma važno da kvalitetno djelujemo na našu okolinu i omladinu, posebno ako smo u mogućnosti da kroz različita okupljanja, kulturno – edukativnog karaktera, podignemo svijest mladih u današnjem vrijemenu. Novi naučni klub koji pokreću će to priuštiti omladini Novog Pazara.

 

” Ovo je sasvim drugačije, jer ovo je zasigurno nuđenje novog koncepta. Mi predstavljamo novi sistem i sam koncept novog sistema. Od svakog studenta zavisi nešto. Kada se organiziraju neka druženja i pojavi se pet studenata, koji su predhodno imali zadatak da spreme zadate oblasti, i na taj način od njih zavisi nešto. Ostali studenti su zaduženi da postavljaju pitanja. Kroz takav koncept, budi se svijest i odlučnost mladih da istraju u nečemu. Kako bi mnogima motivacija opstala bitna je diskusija na većem nivou a ujedno i debata. Sve u cilju unapređenja i djelovanja na mlade osobe “, objašnjava Dženis Pepić.

Zbog mnogih stereotipa kako su mladi kao što su oni rijetkost danas, oni žele da razbiju svaku predrasudu o tome i uspijevaju.

” Moj cilj jeste da studenti, prije svega znaju svoju istoriju, tradiciju kao i svoju kulturu. Da student zna odgovoriti na mnoga pitanja opšteg znanja, opšte kulture. Danas je vrijeme takvo da mnogi nisu čuli za Avda Međedovića, kako je tekao sam razvitak Sandžaka kroz historiju, a kroz ove osnovne stvari želimo da osvjestimo omladinu po tom pitanju “, naglašava Kemal Toković.

Navode, da zasigurno omladina čeka da neko pokrene nešto jer se mnogi plaše da li će to zajednica prihvatiti, ali baš zbog toga oni imaju cilj da omladinu probude, da razmisljaju i imaju svoje stavove, da budu uporni i da se oslobađaju od javnih nastupa a sve kroz druženje i edukaciju.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img