Tri osobe poginule, a tri lakše povrijeđene nadomak Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tri osobe stradale su oko osam sati ujutru u sudaru putničkog vozila i autobusa novopazarskih tablica na ulazu u grad iz pravca Raške.    Stradala su dva muškarca koja su 86 godište i jedna žena koja je 91. godište.PR Opće bolnice za „Sandžak televiziju“ kazala je šta se dogodilo.

„Njihova beživotna tijela dopremljena su u službu sudske medicine  gdje će  biti urađena obdukcija. Još tri osobe javile su se zbog povreda  lica ljekarima, specijalistima otorinolaringologije, one su pregledane i vraćene kući, radi se o lakšim tjelesnim povredama. Javila se još jedna osoba hiruškom odjeljenju naše Opće bolnice, trenutno je tu, ali se radi o lakšim tjelesnim povredama i nalazi se van životne opasnosti“ – kazala je portparol Dr Suada Gicić-Skenderi.

Ljekari savjetuju da se ne kreće na put u ovakvim uvjetima, te da se pridržavaju savjeta.

„Onaj ko ne mora da kreće na put, u ovim uvjetima je očigledno da to ne čine. Starije osobe, hronični bolesnici trebaju se čuvati ovih dana, jer imamo povećan broj pacijenata koji se zbog povreda i padova javljaju ortopedima. Treba sačekati da vrijeme bude ljepše i tada završiti obaveze koje imaju“ – dodala je Dr Gicić-Skenderi.

Na vanrednoj sednici Gradskog vijeća doneta je odluka da se 27. februar proglasi za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Pazara. Sutra će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave kao i na javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad. Na Dan žalosti na javnim mestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Novog Pazara svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti. (izvor: RTV.np)

  

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img