Home Rubrike Vijesti Predškolska ustanova „Reuda“ proslavila 20 godina postojanja

Predškolska ustanova „Reuda“ proslavila 20 godina postojanja

463

 

Jedna od važnih ustanova Mešihata IZ-e u Srbiji je predškolska ustanova „Reuda“ koja je u subotu navršila 20 godina postojanja na čelu sa upravom. Svečanosti su prisustvovali vjerski i politički predstavnici, ali i upošljenici institucija Islamske zajednice, te studenti i učenici. Dr. Muamer efendija Zukorlić u svom obraćanju istakao da je taj dan uspjeh Islamske zajednice.

“Islamska zajednica je postavila dva velika cilja: ona je izgradila infrastrukturu dobro i ona se odbranila od napada koji je izgledalo da se nemoguće odbraniti. Tu su dakle dvije velike pobjede Islamske zajednice, ali ostaj treća koja nikad neće biti pobijeđena jeste pitanje kvaliteta. Osnovna baza razvoja svih obrazovnih ustanova IZ-e leži u kvalitetu i kvantitetu predškolske ustanove “Reuda” – kazao je osnivač institucija IZ-e i narodni poslanik, dr.Muamer ef. Zukorlić.

Muftija dr. Mevldu ef. Dudić je kazao da je zadovoljstvo biti uzor drugima.

“I obdanište “Reuda” je urnek bio i ostao za druge prema nama. Na Balkanu smo prvi udarili temelje mektebu “Reuda” u periodu kada nigdje nije bilo ove vrste obrazovanja, odnosno odgoja. Pitali smo se kako, kuda, gdje kako to napraviti, vjerujte sad nema skoro nijedne države na Balkanu koja nije po uzoru na ovo naše obdanište napravila, tj. napravili su, i mi smo bili uzor i mi smo bili urnek” kazao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Na svečanoj akademiji prikazan i dokumentarni film u kojem se obuhvatio period rada od osnivanja do danas. Cijelu emisiju svečane akademije možete pogledati u večernjem terminu.

 

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleTri osobe poginule, a tri lakše povrijeđene nadomak Novog Pazara
Next articleNastavlja se infrastrukturni procvat Prijepolja