Home Vijesti Magistralni put bez trotoara

Magistralni put bez trotoara

559
0


Mještani naselja “Pašino guvno” traže osnovne uvjete za život. Na magistralnom putu koji se nalazi u blizini njihovih kuća, nema trotoara, što je nezamislivo za 21. vijek.

Da se problemi građana u Novom Pazaru ne rješavaju, potvrdili su nam mještani naselja “Pašino guvno” u ulici „Save Kovačevića “. Oni traže da se na tom dijelu magistralnog puta napravi trotorar, prvenstveno zbog djece koja do škole idu tim dijelom puta.

Mještanin kazao: ”Ulica “Save Kovačevića” je dugačka 2 km i 150 m, od tih 2 km i 150 m nema niti 1 m trotoara.Ovu ulicu koriste na hiljade građana, ne znam kako da objasnimo ljudima da nemamo neke osnovne stvari koje sun am preko potrebne a da uopšte niko o tome ne razmišlja, ni sa strane opštinske vlasti, pa čak ni sa strane ovdje većine građana.”

Roditelji ističu nezadovoljstvo, jer kako kažu u naselju nemaju vrtić a ni igralište za svoju djecu.

Fikret Šabović je dodao:”Ulica ima 150-200 kuća, kontenjere imamo svugdje ali nema gdje vozilo da prođe da pokupi smeće a naplaćuju nam, mislim da je ovo nepravda.”

Jedan od starijih mještana je istakao da i ono malo slobodnog mjesta pored magistralnog puta koji su imali za prolaz, iskopala je opština kada je pravila kanalizacije.

Ljudi koji su pokrenuli akciju pomoći i izašli ovim ljudima u susret bili su predstavnici „Stranke pravde i pomirenja“ na čelu sa dr. Mustafom Fetićem.

“Ovo je 21. vijek, gdje moramo i trebamo građanima obezbijediti jedan normalan život, vrijedan i dostojan čovjeka. Naime, ovjde se nalazi glavni magistralni put koji prolazi dužinom cijelog ovog naselja, ovo je glavna magistralna cesta, koja nažalost cijelom dužinom od “Banjske petlje” pa do “Zelene pijace” nema trotoata ni sa jedne strane. Nezamislivo je da kroz jedno ovakvo naselje i ovoliko naselje, ne obezbijeđujemo mogućnost građanima i posebno njihovoj djeci, koja prelaze ovu cestu da bi došla do škole, da mogu koristiti stazu za normalno i bezbijedno kretanje. ” – kazao je dr. Fetić

Stranka pravde i pomirenja daje punu podršku ovom naselju, mještanima ovog naselja da se urgentno riješe njihovi problem, jer su punopravni građani Novog Pazara, oni plaćaju porez i sve ostale dadžbine koje ih obavezuju s toga su obavezne lokalne vlasti da im uzvrate i da sve njihove problem, a ovo su osnovni problem, adekvatno rješavaju.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić