Vlada Japana donirala 7 miliona dinara za porodilište u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik opštine Prijepolje i direktor Bolnice potpisali su ugovor o donaciji u vrijednosti od 7 miliona dinara za porodilište u Prijepolju. Obilaskom svih javnih ustanova u novogodišnjoj noći, predstavnici vlasti u Prijepolju na čelu sa predsjednikom opštine Zinodivćem, šefom najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samirom Tandirom i članom opštinskog vijeća Milanom Gačevićem obećali su upošljenicima Bolnice, kao i svim porodiljama da će učiniti sve da uvjeti za boravak porodilja budu poboljšani. Obećanje je ispunjeno, a Vlada Japana vrijednom donacijom pomogla je u realizaciji zacrtanog projekta.

“Japanska vlada i japanski narod već četvrti-peti put doniraju opštini Prijepolje vrijedne i značajne projekte. ovoga puta ćemo sredstva uputiti na adresu porodilišta koje djeluje u okviru Opšte bolnice u Prijepolju i želim da istaknem da korist neće imati samo stanovnici ove opštine, već i okolnih opština, obzirom da i oni koriste usluge porodilišta u Prijepolju”, navodi Zindović.

“Bolnica u Prijepolju kao i cjelokupni zdravstveni sistem nalaze se u veoma teškom stanju. Potpisivanje ovog ugovora sa Vladom Japana je od ogromne važnosti. Ne postoji niti jedan segment života u Prijepolju, a da koaliciona vlast u njega nije investirala i pokazala da može drugačije. Ne možemo stati na kraj Bijeloj kugi kao najvećem problemu u Srbiji, ako nam porodilišta izgledaju kao da su iz 19. vijeka”, poručuje lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir.

“Renovirat’ će se prvenstveno sala koju koriste porodilje koje vrše porođaj carskim rezom, a ona će biti opremljena na najsavremeniji način. Ovo je još jedan dokaz da vlast u Prijepolju ne vodi računa samo o putnoj infrastrukturi i vodovodnoj kanalizaciji, već i da vodi računa i o zdravstvu”, ističe Milan Gačević.

Pored opštine Prijepolje, vlada Japana donirala je još u 11 opština u Srbiji.

SANA – Hamza Škrijelj

foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img