Home Rubrike Vijesti Predsjednik SPP-a akademik muftija Zukorlić posjetio Sajam turizma u Beogradu

Predsjednik SPP-a akademik muftija Zukorlić posjetio Sajam turizma u Beogradu

1146

Obilazeći sajam turizma u Beogradu predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik muftija Muamer Zukorlić poručio je da je potrebno uložiti svu snagu, prije svega državnih institucija kako bi se podržali kulturni projekti i sadržaji. Sa svojim kulturnim bogatstvom, smatra Zukorlić, Beograd ima šansu da bude ključna turistička destinacija u jugositočnoj Evropi.

“Potrebno je da se uloži sva snaga, prije svega državnih institucija da se podrže kulturni projekti i sadržaji. Moja izborna poruka snimljena je na Kalemegdanu upravo zbog činjenice da ta tačka simbolički predstavlja susret civilizacija i kultura. Sa svim tim simbolima i kulturnim bogatstvom mislim da Beograd ima šansu da bude ključna turistička destinacija u jugoistočnoj Evropi”, rekao je Zukorlić.

Delegaciju Stranke pravde i pomirenja činio je i potpredsjednik te stranke Samir Tandir. Tom prilikom posjetili su i štand TO Prijepolja.

“Opština Prijepolje ozbiljno shvata turizam kao šansu, pa smo prošle godine izdvojili preko 18 miliona dinara za rad TO Prijepolja. Jučer je posebno predstavljen “Jadovnički ultra maraton”, kao jedan turistički specifikum naše opštine. Kroz turizam i putovanja širimo svoje vidike, upoznajemo nove kulture, običaje i tradiciju. Tako, zapravo, širimo politiku pomirenja, jer shvatamo da je različitost bogatstvo i resurs, a ne problem”, poručio je Tandir. 

Skoro 1.200 izlagača našlo se na Sajmu turizma iz 55 zemalja svijeta.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleVlada Japana donirala 7 miliona dinara za porodilište u Prijepolju
Next articleSvečanom akademijom obilježena 20. godišnjica postojanja “Reude”