Studenti IUNP-a favoriti za osvajanje humanitarnog turnira u fudbalu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kancelarija za mlade Novi Pazar i Sportski savez Novog Pazara organizirali su humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom: “Igrom do smijeha”, koji ima za cilj da pomogne socijalno ugrožene porodice. Ekipa studenata Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru uzela je učešće na ovom turniru i još jednom dala podršku svim akcijama humanog karaktera. Broj prijavljenih ekipa premašio je očekivanja, pa se turnir igra na dva terena, vještačkoj travi Rekreacionog centra i dvorani Pendik.

Da je jedan od najvećih favorita za osvajanje ovog turnira upravo ekipa studenata IUNP-a, dokazala je i ovaj put tako što je slavila u oba meča rezultatima 7:1 i 4:1. Kapiten ekipe Nisad Redžović ističe da je zadovoljan načinom odvijanja turnira, te da su studenti IUNP-a uvijek davali i uvijek će davati podršku ovakvim manifestacijama.

“Studenti Internacionalnog univerziteta uvijek su voljni da podrže sve turnire ovakvog karaktera koji pomažu onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Naša ekipa važi za jednog od najvećih favorita, što smo svima i dokazali kroz ova dva meča. Ovdje vlada jedna fer i korektna takmičarska atmosfera, a mi se nadamo najboljem”, navodi Redžović.

Organizator turnira je Kancelarija za mlade, a njen predstavnik ističe da je sretan i ponosan što su mladi prepoznali čistu ideju da se kroz sport i druženje pomogne ugroženima.

“Zbog velikog broja ekipa, morali smo neke mečeve i pored dvorane Pendik odigrati i na vještačkoj travi Rekreacionog univerziteta, što je još jedan od pokazatelja da su mladi uvijek tu da podrže i pomognu pozitivne stvari i akcije. Ovo je, kako je već i poznato, humanitarni turnir koji za cilj ima manifestaciju humanosti. Nadam se da smo uspjeli u svojoj misiji i ideji, te da ćemo uspjeti, svi ovako skupa bar malo pomoći najugroženijim porodicama”, ističe Edin Muminović. 

Iz Kancelarije za mlade poručili da će ovakvi turniri postati tradicionalni, te se zahvalili svim ekipama na učešću.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Enver Đondić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img