Riješen problem vodovoda u naselju Luke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Luke, Bostani i Nepek spadaju u red najvećih naselja u Prijepolju. Vlast čiju okosnicu čine SNS i Stranka pravde i pomirenja u Prijepolju riješila je još jedan višedecenijski problem, a to je vodosnabdijevanje u ovim naseljima.

Plod dobre saradnje na državnom i lokalnom nivou spomenute dvije stranke rezultirao je da se za dvije godine otkako su na vlasti u Prijepolju uradi više nego cijelu prethodnu deceniju. Domaćinstvima kojih je, kako ističu, preko stotinu u tim naseljima ispunit će se dugogodišnji san, a to je da konačno dobiju zdravu i pijaću vodu.

Vrijednost spomenute investicije koja se nalazi u drugoj fazi jeste više od 20 miliona dinara, a prvu fazu završilo je JKP Lim.

Ono što posebno upada u oči svima, navodi član OV-a u Prijepolju Milan Gačević, jeste činjenica da su iz budžeta u prošlosti čelnici prethodne vlasti u dva navrata prebacivali na račun JKP Lim desetine miliona dinara, a da se ništa nije uradilo po pitanju urednog vodosnabdijevanja za spomenuta naselja.

Dug JKP Lim sa 100 miliona spušten je na 50 miliona za samo godinu i po dana vlasti, podsjeća Samir Tandir, lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja. On ističe da građani nisu bili mnogo optimistični da će se ovako brzo riješiti problemi kada je na vlast došla koalicija sačinjena od autentičnih predstavnika bošnjačkog i srpskog naroda, premda da su ostala ogromna dugovanja iz prethodnog perioda, ali da je domaćinskim djelovanjem sve moguće vratiti u normalu.

Direktor JKP Lim Enis Memišahović ističe da ga raduje da je konačno na čelu Prijepolja domaćinska vlast koja brine o građanima i njihovim istinskim i višedecenijskim problemima. Ovo je još jedan u nizu riješenih, navodi on i poručuje da će se uskoro riješiti i brojni drugi problemi.

Iako je mjesec februar, temperature često i ispod nule, Prijepolje je i dalje najveće gradilište Zapadne Srbije. Tako će i biti, poručuju iz trenutne vladajuće koalicije, sve dok svaki građanin ovog grada ne bude imao uvjete za život dostojne 21. vijeka.

SANA – Hamza Škrijelj

 

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img