Predstavljena penzionerska kartica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je besplatnu penzionersku karticu koju će svi penzioneri u Srbiji koristiti umjesto penzionog čeka i kojom će ostvariti popuste.

“Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni, kada su u pitanju podaci o ličnosti, kao i mogućnost da Ministarstvo rada i PIO Fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste, po uzoru na ono što je grad Beograd uradio sa senior karticom”, rekao je Đorđević.

Predstavljajući penzionerske kartice u Domu Narodne skupštine, Đorđević je kazao da će svaki penzioner do kraja aprila na kućnu adresu dobiti besplatnu penzionersku karticu, koja će biti izrađena u 1.750.000 primeraka.

“Tu karticu će penzioneri ubuduće moći da koriste umesto penzionog čeka, što je prvenstveno bila ideja ove kartice”, rekao je Đorđević i istakao da će i svi novi penzioneri dobiti tu karticu, koja će im omogućiti ostvarivanje brojnih prava.

Ministar je kazao da će kartica na kućnu adresu stizati u koverti sa kratkim uputstvom, kao i da će penzioneru ili penzionerki biti uručena lično.

“Želimo da radimo još više za naše penzionere. Imamo nekih novih ideja. Biće dosta stvari koje će ih obradovati. Želim da sve ono što su za nas radili probamo da im vraćamo”, kazao je Đorđević.

Direktor penzijskog i invalidskog osiguranja Novi Pazar ističe da je ovo jedna lijepa vijest za sve penzionere Srbije jer će sa ovom karticom moći da ostvare brojne povoljnosti.

“Penzioneri će od 1. Aprila moći da koriste svoje penzionerske kartice, gdje će čekovi ići u istoriju a to znači da mogu koristiti popuste u supermarketima, odlascima u banje, prilikom, prilikom administrativnih zabrane, lekarskih pregleda, njihovi postupci će biti pojednostavljeni i olakšani”

Izradu penzionerske kartice inicirao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Izvor: N1

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img