Home Rubrike Vijesti Zukorlić: U sukobu sam jedino sa kriminalcima, narkodileri u Novom Pazaru imaju...

Zukorlić: U sukobu sam jedino sa kriminalcima, narkodileri u Novom Pazaru imaju svoju vlast

494
0

Gost jutarnjeg programa Happy televizije bio je predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić.

Glavna tema razgovora bili su beogradski izbori, program Stranke pravde i pomirenja i kao i saradnja sa prof. Nenadom Prokićem.

“Originalnosti su uvijek svježe i različte od svega što imamo i smisao ovog susreta jeste potvrda te originalnosti. Ono što je nama zajedničko jeste da smo se fokusirali one stvarne vrijednosti i one individualne i one. Smisao nije u anacionalnom već u multietničkom. Ono što čini posebnom našu stranku jeste što je stranka multietničnost. U Stranci pravde i pomirenja imate Srbe, Bošnjake Mađare, Hrvate, Albance, Rome.“ istakao je predsjednik SPP-a.

Zukorlić dodaje da kada se pogledaja program SPP-a, može se vidjeti da principi nisu atraktivni, nisu bombastični, već se okrenuti čovjeku i stvarnim problema društva.

“Prvo moramo stati na noge sa malim stvarima. Veći dio programskih odrednica fokusiran je na čovjeka, na prvom mjestu u vrijednosnom smislu. Naša opasnost nije ni od Hrvata ni od Albanaca već od ovih tema koje su se nadvile nad nama, pitanje majki, pogotovo pitanje samohranih. Majka je svetinja, majka je stub porodice i one moraju imati svoja prava i pravna i socijalna istakao je akademik Zukorlić, dodao je i to da se majkama treba dati plata samo zato što su majke, jer je njihova uloga veća od mnogih poslova za koje se primaju plate.

Dr. Zukorlić ističe da se ljudski kvalitet ne mjeri na jakome i da je test za čovjeka da se na slabom dokaže kvalitet.

“Mislim da je jedan od najvećih problema što se stvari koje su jednostavne i koje se podrazumijevaju zanemaruju, onda je postalo normalno da bacite papir na ulici i da za to ne dobijete nikakvu kaznu. Mi smo čistotu stavili kao dominantnu poruku.” navodi Zukorlić.

Predsjednik SSP-a smatra da glavni problemi koje imamo, proističu iz neke aljkave, neuredne, neuređene administracije.

On je istakao i to da će mu građani Novog Pazara danas doći u posjetu i da će predati peticiju od 10.000 potpisa protiv kladionica i kockarnica. Dodao je i to da Amerikanci nisu glupi što su napravili rezervat za kockarnice.

“Umjereni su za ekstreme ekstremni, mene su ekstremi ekstremizirali, oni kojima nije odgovaralo da ova priča, oni koji nisu željeli da se ovo afirmiše, oni koji su su ulazili čizmama u džamije.
Ja nikada neću biti poltron, moje duhovne vrijednosti mi to ne dozvoljavaju, onog trenutka kada mi se da da udahnem normalno ja ponudim ovo, onog trenutka kada mi se uskrati da normalno dišem ja dignem glas protiv toga, to su vrlo jasna izdanja i to su one stvari koje tražim za svoju zajednicu i za svoju stranku, stranku koja je otvorena za sve građane, za sve zajednice i zato sam predložio Nenada Prokića za kandidata za gradonačelnika.” navodi Zukorlić.

Dodaje da učešće na beogradskim izborima jedno veliko iskustvo, te da je imao preko 200 razgovora sa raznim ljudima, većinom pripadnicima srpskog naroda i da niko nije odbio ponudu za saradnju.

“U tradiciji građana Sandžaka mi nemamo netrpeljivost jedni prema drugima, ja sam odatle nikao, da sam rastao u ambijentu napetosti ne bih ni ja mogao ovo nuditi. Nažalost u obračunu Ugljanina i Ljajića imalo je mrtvih, povrijeđenih, ja nisam nikada učestvovao, ja sam jedino učestvovao u njihovom pomirenju, onda kada sam se ja pojavio oni su se od straha pomirili.” kaže dr. Zukorlić.

Ističe da u je Sandžaku kulturloški potpuno normalni ambijent dok je politički otrovan, i to je ono što treba očistiti.

Na konstataciju da su mnogi narkodileri porijeklom iz Novog Pazara, akademik je odgovorio: „Nažalost to je tačno i ja sam zapravo u sukobu sa sa svim kriminalcima i Novog Pazara i cijelog svijeta. Jedna od mojih parola na prošlim izborima je bilo da se razbije sprega između politike i kriminala. Milsim da je ključ što i dalje narkodileri imaju svoju policiju, imaju svoju vlast, imaju svoje ljude. Postoji bratstvo i jedinstvo između narkodilera Beograda i Novog Pazara, oni su svi ispred nas u pomirenju, oni se nikada nisu ni svađali. Pametan čovjek može učiti i na dobrom i na lošem primjeru, na dobrom učiti kako treba a na lošem učiti kako ne treba” završio je dr. Zukorlić.

izvor: SANA

Previous articleSPP predala peticiju protiv kockarnica Ministarstvu finansija
Next articlePeticija za uklanjanje kockarnica u blizini škola predata nadležnim Odborima u Skupštini Srbije