Home Vijesti Saida i Sedad Bukvić o pripremi za ” Serbia open “

Saida i Sedad Bukvić o pripremi za ” Serbia open “

342
0

Uskoro je Evropski kup ” Serbia open ” za koji se svi takmičari zasigurno sprijemaju vrijedno i požrtvovano. U jutarnjem programu Sandžak televizije, Saida i Sadad Bukvić su najavili takmičenje za koje već kreću pripreme. Sa novim takmičenjem su povezani i novi izazovi koji su pred njima a oni su nam kroz gostovanje predstavili ceo koncept i pripremu samog takmičenja koji slijedi.

Njihove pripreme počinju u kampu koji se nalazi u Novome Sadu ” “Ronin Gym” koji vodi Miša Bačulov. Kako navode, dobili su poziv da budu počasni gosti i na taj način da iskoriste 10 do 12 dana dobre pripreme za takmičenje.

” Poslednji put, ” Serbia open ” bio je 2014.godine, i još tada su se finalni mečevi radili bez štitnika i kaciga. To se smatralo profesionalnim i korektnim. Nakon toga, novi zakon je donešen gdje seniori i i najbolja grupa seniora ” A ” klasa, da i oni rade sa kacigama ta državna prvenstva. Ne znam da li će i ove godine biti tako, jer postoji mogućnost za to koja me dodatno opterećuje. Uvek ima rizika, posebno što je ovo Evropski kup i samim tim je konkurencija jaka “, ističe Saida.

Ovo je disciplina poznatija u kik boksu kao ” k1″, kroz koju se mogu zadobiti jače telesne povrijede a sama procedura je komplikovana.

” Od ranog jutra počinje merenje i to je svakog dana takmičenja i pripreme se mora izvršiti. To je zato što je to Međunarodno takmičenje. Od 8 do 9 sati ujutru je merenje, od 11 počinju kvalifikacije koje traju do 6 sati uveče. U toku dana se može desiti da se termini poklapaju što se tiče samih borbi i kvalifikacija. Za sada smo spremni ali u Novome Sadu ćemo se samo usavršiti i napredovati a to nam je i cilj jer smo mi već 70% spremni ” , dodaje Sadad.

” Serbia open ” se nakon nekoliko godina opet aktiviralo i svi su shvatili ozbiljnost ovog takmičenja koje slijedi. Vjeruju, da će opravdati od 16.tog do 18.tog marta u Beogradu, to što su jedini predstavnici na ovom takmičenju iz Sandžaka.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA