Omer Đondić o dugu gradonačelnika Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić, nakon optužbi na rad samog Doma, kroz adekvatne dokaze je opovrgnuo gnusne neistine koje su prenele dnevne novine ” Informer ” i RTV Novi Pazar.

Oni su naveli da korisnici nemaju adekvatan tretman i da je vršen neki vid nasilja. Direktor ističe da ga je  ovo duboko povrijedilo kao čovjeka, gdje se pokušavaju prikriti dokazi, na ovaj način, kao i sam dug gradonačelnika Novog Pazara i brojnih drugih dužnika.

“Žao mi je, što se ta vijest prenijela i na lokalnoj Novopazarskoj televiziji. Razloge ne znam i ne vidim osim ako nisu željeli da prikriju da upravo vlasnik same televizije, gradonačelnik Novog Pazara, Nihad Biševac, dužan je ovoj ustanovi velika sredstva. Tačnije, od preko 400.000 dinara a mi dokaz za to imamo. Na ime cijene smještaja, njegovog rođaka koji je boravio u Domu a koji je preselio na Ahiret pa mu nećemo spominjati ime. Za sve ovo postoje i dokazi i tragovi. Čak je 2013. godine potpisan sporazum sa njim, o isplaćivanju duga u ratama što je on samo na početku ispoštovao a ne i dalje” , izjavio je direktor Đondić.

Povodom svih optužbi kao i drugih problema, koje je zatekao, odgovoriće krivičnim prijavama jer su svi ravnopravni dužnici nezavisno od imena i položaja u instituciji.

” Iako se gradonačelnik telefonski obratio, što i pored toga i našeg dobrog odnosa i raspoloženja da kažem, kako bi se taj dug isplatio u ratama. Televizija, čiji je on sam vlasnik, prenosi jedne gnusne laži, osim prikrivanja ove činjenice ne vidim drugi razlog iznošenja takvih podataka i neistina u javnost bez dokaza. Ili pak, se želi izvršiti pritisak na mene kao direktora i samu instituciju, da se taj dug više ne traži. To se zasigurno neće desiti. Svaki dug mora biti vraćen, bez obzira kakvo zvanje neko imao i na kojoj poziciji bio. Ceo postupak će se pokrenuti, ako bude potrebno i preko pravosudnih organa. Moram istaći, da smo mi prema mnogim našim dužnicima, otišli sa zahtjevima i zbog situacije i velikih dugova u koji je Dom i ostavljen, dugovi se što prije moraju isplatiti ” , dodaje direktor Đondić.

Već dva puta, u mandatu direktora Đondića, podnet je zahtjev da se isplati i izmiri dug, a na kraju su morali pokrenuti i opomenu uz optuženje. On vjeruje, da će istina i pravda uvijek pobjediti i izaći na vidjelo jer se mora stati na kraj ovakvim malverzacijama.

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img