Obilježen dan školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bošnjačko nacionalno vijeće je održalo Svečanu sjednicu povodom obilježavanja 21. februara – Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.

U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma, Vijeće je donijelo odluku o dodjeli Plakete Bošnjačkog nacionalnog vijeća zaslužnim pojedincima za izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđenju nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku.

Također, Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća donio je odluku o dodijeli Uskufi diploma kao znak posebnog priznanja i iskazane zahvalnosti ustanovama i pojedincima za poseban doprinos u implementaciji nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Sulejman Ugljanin čestitao je 21. februar svim građanima Sandžaka i istakao zahvalnost vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i direktorima obrazovnih ustanova koji su svojim trudom i radom omogućili bošnjačkoj djeci obrazovanje na njihovom maternjem, bosanskom jeziku. Time su, kako naglašava predsjednik Vijeća, stvorili uslove budućim generacijama za ostvarivanje svojih Ustavom i zakonom zagarantovana prava.

Svečanoj sjednici BNV-a su pored vijećnika prisustvovali i predstavnici Vijeća Crne Gore, predstavnici nevladinog sektora, direktori škola u Sandžaku kao i ostale zvanice iz javnog i kulturnog života.

tekst i foto: bnv

 

S A N A- DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img