Građani Novog Pazara ne vjeruju svojoj skupštinskoj većini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Razvojni program Evropski PROGRES i Centar za slobodne izbore i demokratiju, prošle godine u oktobru i novembru, realizovali su treći ciklus istraživanja  o zadovoljstvu građana lokalnim samoupravama.

Istraživanje je sprovedeno u 34 grada i opštine na jugozapadu i jugu Srbije u kojima Evropski PROGRES realizuje svoje aktivnosti.

U Novom Pazaru je, po slučajnom uzorku, obuhvaćeno 400 ispitanika. Najviše ispitanika, 30 odsto, bilo je u starosnoj dobi od 18 do 29 godina, a najmanje, dva postotka, starijih od 70 godina. Po obrazovnoj strukturu najviše, 43 odsto, bilo je sa završenim četvrtim stepenom obrazovanja. Oni su odgovarali na 95 pitanja.

Najviše ispitanika smatra da gradske službe funkcionišu isto kao pre tri godine. Kada se tiče poverenja, njih 32 odsto najviše poverenja ima u gradonačelnika, a najmanje u Skupštinu grada 17 procenata.

Interesantni podaci su dobijeni kada je u pitanju korupcija u ovom gradu. U izveštaju se navodi da se „percepcija korupcije gotovo nije promenila u prethodne četiri godine“, jedino se smanjio broj ispitanika koji nisu hteli da odgovore na ovo pitanje.

Foto: Novosti

Tekst: Sandžaklive

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img