Home Rubrike Vijesti Zukorlić: Sutra predaja peticije protiv kockarnica u blizini škola

Zukorlić: Sutra predaja peticije protiv kockarnica u blizini škola

421
0

 

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić gostovao je u jutarnjem programu televizije „Pink“ gdje je razgovarao o političkoj situaciji u Beogradu ali i u cijeloj Srbiji. Istakao da je važno početi od malih koraka kako bi se došlo do uspjeha čiste politike.

„Zato je jako važno za sada posijati sjeme, i zato mi govorimo o sjemenu kao pojavi koja je sitna, kao nečemu što je minijaturno a od čega se mora krenuti drugačije ma koliko to sad izgledalo neatraktivno. Ja znam da možda i moja politika u kojoj niste čuli ni jednu ružnu riječ za bilo koga i nećete je čuti do kraja kampanje i čak kada sam direktno upitan za svoje političke konkurente ovdje u Beogradu, ja nastojim izbjeći kvalifikaciju, uvredu, pa čak i loše mišljenje koje imam u nekim slučajevima, pa čak i dokaze koje imam iznijeti o tome, a zato što želim pokušati zajedno sa svojom ekipom i zajedno sa svojim kandidatom Prokićem ponuditi drugi model i dokazati da je moguće“ – istakao je dr. Zukorlić.

Osvrnuo se i na problem kockarnica kojih u Novom Pazaru ima gotovo 40, a koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti u blizini škola, naglasio da će nastojati izboriti se da se uklone sa tih lokacija te da im se dodijele posebne lokacije.

Dr. Zukorlić je dodao: „Mi sad imamo škole koje bi trebalo da budu prostori čištoće, čistoće u obrazovanju, da budu ostrva ljepote u formiranju mladih generacija, mi imamo situaciju da recimo da mora ministar da izjavljuje da moraju da se protjeraju narkomani iz škole, to je već vapaj, to je već jedna katastrofa. Prvo što je cjelokupan sistem zapostavljen, drugo što imate recimo kockarnice. Evo moji su aktivnisti u Novom Pazaru nedavno napravili jednu akciju vezanu za kockarnice, jer po Zakonu one moraju biti udaljene najmanje 200 metara od škola i oni su fino uzeli metar i izmjerili i na taj način otkriveno je na desetine kockarnica koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti.“

Predstavnici Spp-a sutra će Ministarstvu finansija, Ministarstvu prosvjete i nadležnim inspekcijskim službama u Beogradu predati peticiju koju je u Novom Pazaru potpisalo preko 10.000  građana protiv kladionica koje se nalaze na manjoj udaljenosti od 200 metara u blizini škola i vjerskih ustanova.

Foto: N1

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleNova koordinatorka TIKA-e posjetila BNV
Next articleTradicionalni zanati u muzeju „Ras“