Home Rubrike Vijesti Zukorlić: Beogradskoj politici potrebno je osvježenje, a to smo mi!

Zukorlić: Beogradskoj politici potrebno je osvježenje, a to smo mi!

511
0

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Muamer Zukorlić bio je gost jutarnjeg programa na TV Studio B. U ovoj emisiji otvorena brojna pitanja, od političkih do vjerskih.

Dr. Zukorlić je na samom početku istakao da je za njega Beograd jednako važan koliko i Novi Pazar, dodao i da želi predstaviti i pružiti nešto drugačije tom gradu. Uz to naglasio da ima 39 kandidata na listi koji su sposobni i kvalitetni ljudi i od kojih građani Beograda mogu očekivati samo najbolje.

Podsjetio da je politiku pomirenja pokrenuo 2001. godine zajedno sa Zoranom Đinđićem.

Slogan „Za čist Beograd“ je namjerno postavljen kazao je dr. Zukorlić, a slogan je povezao sa etikom i moralom, te naglasio da iako nije slogan čisto politički on je realan. Dodao da će se boriti protiv svakog zla u gradu. Podsjetio i na analizu koju su izvršili aktivisti Stranke pravde i pomirenja i koji pokazuju značajno kršenje Zakona. „Mi detektiramo te probleme, očistiti grad od kriminala, korupcije, neetičnosti, to su osnovne stvari, kao što vidite mi smo dosta stavili akcenta na te moralne i etične probleme, jer kada se riješite korupcije onda se rješavate i problema u administraciji“ – kazao je dr. Zukorlić.

On se osvrnuo i na situaciju samohranih majki kojima kako je kazao, sistem nije naklonjen, dodao i da se te žene trebaju zaštititi.

„Iz grada Beograda ćemo pokrenuti projekat zaštite samohranih majki. Tražit ćemo da se majkama daju pune plate. I ovo je dio mog stalnog programa, a ne samo za Beograd. Majke se trebajuz zaštiti pravno i socijalno.“

Na pitanje:“Kako zaštititi bespravnu gradnju a kada su u pitanju vjerske institucije?“ odgovorio je da se prvo trebaju riješiti pravne dozvole, a potom ukinuti bespravnu gradnju. On je najavio i da će se založiti da se džamija u Zemun polju izgradi, da se dobije građevinska dozvola, potpuno legalno.

Dr. Zukorlić je naglasio da će nastojati da Islamska zajednica bude jaka i još stabilnija.

izvor: SANA

Foto: F.Plavčić

Previous articleProkić: Očekujem dobar izborni rezultat u Beogradu
Next articleProkić: Na djelu podivljali seljački kapitalizam