Omer Đondić o navodnim optužbama na Dom za lica mentalno ometena u razvoju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Već duži vrijemenski period, u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, postoje problemi koji se zataškavaju. Od kada je Omer Đondić na funkciji direktora ove ustanove, već tri mjeseca, problemi kao i veliki dugovi koji su se krili su konačno vidjeli svijetlo dana.

Ono što je on zatekao u domu, ističe da ga je duboko povrijedilo kao čovjeka i iznenadilo od ustanove. Ujedno, dodatno koče otvoreni udari, kako na njega tako i na ovu ustanovu.

” Ono što sam zatekao, kada sam dobio ovu funkciju, jeste da niko ne brine o korisnicima ove ustanove. Kao i tretman, gdje su korisnici bili u sekundarnom planu. Dok su privatni interesi pojedinaca, rukovodioca, kao i određenih radnika, bili u primarnom planu. Zamislite, još u Novembru, kada sam i zvanično postao direktor ove ustanove, uvideo velike nedostatke. Kada već počinju temperature sa oscilacijama, gdje su sve niže i niže, zatekao sam oko osamdeset korisnika koji nemaju grijanje. Također, ono što me je duboko razočaralo i pogodilo kao čovjeka, u nekim sobama umjesto pvc prozora, našao sam najlonske folije. ” navodi Omer Đondić.

Kako navodi, treba velika volja, trud i zalaganje kako bi se stvari promjenile u ovoj ustanovi, koje su u haotičnom stanju i ostavljene.

“I ja, kao i moje kolege, činimo maximum, maximuma. Nama je cilj, da imaju svi dobar odnos, lijepu riječ, kvalitetan smještaj, hranu, da im bude ugodno boraveći ovdje.  Naravno, da imaju sve što im treba, da im se bar ti nedostatci ne osjete. Kao neko ko je na čelu ove ustanove, želim to garantirati, dok god sam na ovoj poziciji. ” izjavio je Đondić.

On vjeruje, da će konačno istina pobjediti sve laži i prevare koje se vrše kako na ovu ustanovu, tako i na samog direktora. Povodom svih optužbi kao i drugih problema, koje je zatekao, odgovoriće krivičnim prijavama jer za sve ima adekvatne dokaze.

 

SANA – Zerina bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img