Home Rubrike Vijesti Odbornici Zećirović i dr. Pramenković o situaciji Skupštine grada Novog Pazara

Odbornici Zećirović i dr. Pramenković o situaciji Skupštine grada Novog Pazara

527

 

Dešavanja na sjednicama Skupštine grada Novog Pazara utiču na rješavanje problema građana Novog Pazara. Problemi na prethodnoj sjednici bili su povod gostovanja odbornice dr. Pramenkvoić i odbornika Zećirovića u emisiji Tema dana, koju su govorili o stanju i funkcioniranju ovog tijela.

“Ovdje je najbitnije istaći da je prisutan određen vid nervoze  a posebno kada se istaknu argumenti koji su potkrijepljeni činjenicama, a onda jedini način je da se na naceviliziran način brane. Kod vladajućih struktura najbitnije je da rade u interesu svojih građana, njima su otvorene ruke da konkretno nekim radnim akcijama pokažu da im je stalo  da riješe probleme građana, oni to mogu i dužni su to uraditi, a s druge strane zadatak opozicije je da ukaže na probleme” – kazala je dr. Misala Pramenković.

Ciljevi odbornika SPP-a tiču su ujedinjenja prilikom rješavanja problema.

“Ono što su ciljevi SPP-a jeste na prvom mjestu depolitizacija javnih funkcija. Mi imamo iz sjednice u sjednicu situaciju da se na čelu javnih preduzeća postavljaju vršioci dužnosti, oni se postavljaju na godinu dana a ne dobiju cijeli mandat. To je zato jer u tom slučaju nemaju funkcionalnu kontrolu. Onog momenta kad raspišete konkurs mogu da se jave relevantni kandidati koji imaju određene funkcije, a drugi osnov je da sjednemo i sagledamo osnovne prioritete grada Novog Pazara kada su u pitanju kapitalni projekti, potrebno je da sjedimo za zajedničkim stolom, a na kraju ne moraju uvažiti ništa od našim prijedloga, ali hajde da razgovaramo o tim prijedozima”  –  kazao je Edin Zećirović, odbornik SPP-a

 

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

Previous articleMedžlis IZ-e u Srbiji donirao 200 spavaćica i hidžaba ginekološkom odjeljenju
Next articleMuftija Dudić održao hutbu u džamiji Jošanica