Home Vijesti Odbornici Zećirović i dr. Pramenković o situaciji Skupštine grada Novog Pazara

Odbornici Zećirović i dr. Pramenković o situaciji Skupštine grada Novog Pazara

399
0

 

Dešavanja na sjednicama Skupštine grada Novog Pazara utiču na rješavanje problema građana Novog Pazara. Problemi na prethodnoj sjednici bili su povod gostovanja odbornice dr. Pramenkvoić i odbornika Zećirovića u emisiji Tema dana, koju su govorili o stanju i funkcioniranju ovog tijela.

“Ovdje je najbitnije istaći da je prisutan određen vid nervoze  a posebno kada se istaknu argumenti koji su potkrijepljeni činjenicama, a onda jedini način je da se na naceviliziran način brane. Kod vladajućih struktura najbitnije je da rade u interesu svojih građana, njima su otvorene ruke da konkretno nekim radnim akcijama pokažu da im je stalo  da riješe probleme građana, oni to mogu i dužni su to uraditi, a s druge strane zadatak opozicije je da ukaže na probleme” – kazala je dr. Misala Pramenković.

Ciljevi odbornika SPP-a tiču su ujedinjenja prilikom rješavanja problema.

“Ono što su ciljevi SPP-a jeste na prvom mjestu depolitizacija javnih funkcija. Mi imamo iz sjednice u sjednicu situaciju da se na čelu javnih preduzeća postavljaju vršioci dužnosti, oni se postavljaju na godinu dana a ne dobiju cijeli mandat. To je zato jer u tom slučaju nemaju funkcionalnu kontrolu. Onog momenta kad raspišete konkurs mogu da se jave relevantni kandidati koji imaju određene funkcije, a drugi osnov je da sjednemo i sagledamo osnovne prioritete grada Novog Pazara kada su u pitanju kapitalni projekti, potrebno je da sjedimo za zajedničkim stolom, a na kraju ne moraju uvažiti ništa od našim prijedloga, ali hajde da razgovaramo o tim prijedozima”  –  kazao je Edin Zećirović, odbornik SPP-a

 

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ