Home Vijesti Dr. Ferid Bulić na sjednici Savjeta za nacionalne manjine Vlade Srbije –...

Dr. Ferid Bulić na sjednici Savjeta za nacionalne manjine Vlade Srbije – Budžet za manjine 12 puta uvećan

452
0

Beograd, 14. februar 2018. godine – Dr. Ferid Bulić, pomoćnik direktora  Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama –učestvovao je u radu sjednice Saveta za nacionalne manjine koja je održana 14. februara 2018. godine u zgradi Vlade Srbije na kojoj je odlučeno da informisanje na jezicima nacionalnih manjina ostane prioritetna oblast za finansiranje i u 2018. godini iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine, koji je u odnosu na prethodnu godinu uvećan 12 puta i sada iznosi 21,8 miliona dinara.

Takođe, na sjednici je predstavljen Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima, koji će između ostalog unaprijediti transparentnost finansiranja nacionalnih saveta, te je dogovoreno da se ulože dodatni napori i sredstva za unapređenje položaja i prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Predsednica Vlade predsjedavala je sednicom  Saveta za nacionalne manjine.

U radu druge sjednice Saveta za nacionalne manjine aktualne Vlade Srbije učestvovali su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić,predsjednici i predstavnici 21 nacionalnog savjeta, v.d. direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, državni sekretar Ivan Bošnjak, Generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, državni sekretari Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, kao i predstavnici Ministarstva pravde.

SANA