Plan upisa u srednje škole u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U poslednje dvije godine u plan upisa u prijepoljske srednje škole, aktivno se uključila lokalna samouprava, a sve u cilju usklađivanja potreba tržišta i obrazovnih profila koji se nude učenicima prilikom upisa.

Školsku 2017/2018 završiće 390 učenika osmog razreda,pa se očekuje da će u tri prijepoljske srednje škole sva mesta u narednoj školskoj godini biti popunjena.

“U odnosu na prethodnu školsku godinu otprilike je isti broj učenika, oko 390 učenika završava osmi razred, tako da biće isti broj odjeljenja predviđen za upis u srednju školu za narednu školsku godinu s tim što postoji veliko interesovanje još od prošle godine za gimnaziju za obrazovni profil informatičkog smjera. U toku je procedura oko dobijanja odnosno registracije tog obrazovnog profila u Ministarstvu prosvjete i obzirom da taj proceš još uvijek nije završen, dogovor je da se ta procedura nastavi kako bi negdje do maja mjeseca uspjeli da dobiju odobrenje od Ministarstva ” istakla je Stana Marković

Pored direktora tri srednje škole u Prijepolju, sastanku su prisustvovali predstavnici Školske uprave u Užicu, Regionalne privredne komore Užice, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i predstavnici lokalne samouprave i nekoliko privrednih subjekata u Prijepolju.

U narednoj školskoj godini u opštini Prijepolje, biće4 upisana 4 odjeljenja u tehničkoj školi, 4 u ekonomsko-trgovinskoj i 4 odjeljenja u gimanaziju ukoliko se usvoji zahtjev za otvaranje obrazovnih profila informatičkog smjera. Također u sljedećoj godini jedno odjeljenje učenika sticaće znanje po sistemu dualnog obrazovanja a riječ je o profile modni krojač.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img