Home Rubrike Vijesti Održana 14. redovna sjednica skupštine opštine Tutin

Održana 14. redovna sjednica skupštine opštine Tutin

610

Na 14. redovnoj sjednici skupštine opštine Tutin našlo se 7 tačaka Dnevnog reda, od kojih se najviše polemike posvetilo prvoj tački koja se odnosila na Lokalni akcioni plan za zapošljavanje u 2018. godini, koji je na kraju, glasovima odborničke većine i usvojen.

“Usvojen je taj lokalni dokument koji definiše ciljeve lokalne politike zapošljavanja. Ovim Akcionim planom predviđeno je zaposlenje 11 lica kroz dvije mjere, subvencije za zapošljavanje i subvencije za nova radna mjesta”, navodi Nedžad Čolaković.

Opozicija nezadovljna, ističe da je Skupština veoma loše pripremljena.

“Veoma loše pripremljena skupština, te jako neodgovoran rad. Materijal je donesen na samoj skupštini. Neodgovorno i na neki način oholo ponašanje. Kako na drugi način razumjeti to da dodjeljuju zemljište od prije 15 godina koje su ljudi koristili, a da ne prikažu dokaze da je to neko platio. Veoma loše i neodgovorno”, navodi Tajip Đondić.

Gospodin Enes Čolović izabran je na mjesto pomoćnika predsjednika, nakon što je, kako navodi, pola godine bio opstruisan od strane SDP-a da stupi na tu dužnost, pa je to bio razlog da se odluči da u budućnosti djeluje kao samostalan odbornik.

Svi prijedlozi sa Dnevnog reda prihvaćeni su glasovima odbornika većine.

 

SANA- Hamza Škrijelj

foto: Enver Đondić

Previous articleO besjedništvu i retorici u jutarnjem programu
Next articleEmin Omerović: Zaposlite svoje rođake i prijatelje kao smećare